vaalea, harmoninen makuuhuoneen sisustus

Hyvälaatuinen sisäilma vaatii kodin huoltoa. Sisäilma pysyy raikkaana ja terveellisenä, kun talonrakenteet ovat kunnossa, ilmanvaihto ja lämmitysjärjestelmä toimii ja kun kotia siivotaan säännöllisesti.

Lue tästä Marttojen ohjeet kodin kunnossapitoon.

Ilmanvaihto

Ilmanvaihdon tulee toimia joka päivä, ympäri vuorokauden. Vaikka et oleskelisi asunnossa, pidä pieni ilmanvaihto aina päällä. Ilmanvaihtojärjestelmässä olevat suodattimet pitää vaihtaa 1–2 kertaa vuodessa. Huolehdi tulo- ja poistoilmaventtiilien puhdistamisesta vähintään muutaman kerran vuodessa. Älä unohda myöskään liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistamista aina muutaman kuukauden välein.

Kun tuuletat asuntoasi, tee se tehokkaasti ja nopeasti avaamalla useampi ikkuna. Tarvittaessa käytä ikkunassa suodatinta.

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

Siivoaminen

Varmista, että kaikella on oma paikkansa. Kun pidät huolta tavaroiden järjestyksestä, on siivoaminen helpompaa. Pyyhi pölyt ja imuroi koti vähintään kerran viikossa. Koti pysyy raikkaana, vaikka et käyttäisi voimakkaita kemikaaleja. Sen sijaan suosi mietoja ja ympäristöystävällisiä pesuaineita. Esimerkiksi ruokasooda ja etikka riittävät pitkälle. Älä käytä desinfioivia aineita turhaan.

Muista puhdistaa myös lattiakaivot ja pesualtaiden hajulukot tarpeen mukaan. Näin vältyt hajuhaitoilta sekä mikrobeilta hengitysilmassa.

Lämpötila

Pidä huoneen lämpötila noin 20–22 asteessa. Korkeampi lämpötila saa kodin tuntumaan tunkkaisemmalta, minkä lisäksi se tietenkin nostaa energiankulutusta.

Lähde: Martat

[mc4wp_form id="278"]