Tulisen ruoan ystävät kaipaavat elämäänsä jännitystä.

Tutkimusten mukaan makumieltymyksillä on yhteys persoonallisuuteen. Luonne vaikuttaa siihen millaisista väreistä, kappaleista ja elokuvista pidämme – mutta myös siihen, millaista ruokaa lautasellemme valitsemme, kertoo verkkosivusto msn artikkelissaan.

Sivuston haastatteleman neurologi ja psykiatri Alan Hirschin mukaan paljastamme ajatuksiamme, tunteitamme ja toiveitamme valitsemamme ruoan kautta. Hänen mielestään ei ole liioiteltua sanoa, että lautasellamme oleva ruoka on ikkuna piilotajuntaamme.

Alla on neljä esimerkkiä makumieltymyksistä, jotka paljastavat millaisia olemme.

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

Tulinen ja mausteinen ruoka

Rakastatko laskuvarjohyppäämistä ja riippuliitelyä? Erään tutkimuksen mukaan jännitystä elämäänsä kaipaavat nauttivat muita todennäköisemmin myös tulisesta ruoasta. Tutkijat arvelevat, että chilien sisältämä ja sen tulisuuden aiheuttava kapsaisiini yhdistää makuaistimukset adrenaliiniryöppyyn. Niinpä kapsaisiinia sisältävien ruokien syöminen voi jäljitellä kokemusta vaaran tunteesta.

– Otat tietoisen riskin, että chilit polttavat suusi. Aivan kuten tiedostat, että laskuvarjohyppääminen voi maksaa henkesi, kertoo ravitsemusterapeutti Keith Kantor msn:lle.

Kantorin mukaan chilejä rakastavat ovat yleensä muita ihmisiä myönteisempiä muutokselle. He saattavat pitää uusien asioiden tuomasta jännityksestä. Mausteisista ruoista pitävät nauttivat yleensä monimutkaisista ja mielenkiintoisista mauista. He ovat yleensä elämysten metsästäjiä, jotka pitävät uusista kokemuksista ja jännityksestä – mausteisesta ruoasta, kauhuelokuvista ja kuolemaa uhkaavista vuoristoradoista.

Pikkusuolaiset

Himo suolaisiin ruokiin on yleistä ihmisillä, jotka kaipaavat palkitsevia kokemuksia ja välitöntä mielihyvää, osoittaa Hirschin johtama tutkimus. Sipseistä ja muusta pikkusuolaisesta pitävät ovat kilpailuhenkisiä ihmisiä.

– He ovat kunnianhimoisia ja haluavat tulla palkituiksi niin työssä kuin vapaalla, kertoo Hirsch.

Suolaisten ruokien ystävät turhautuvat helposti liikenneruuhkassa tai pitkissä kassajonoissa. Heillä on aina kiire.

Lohtua tuovat hiilihydraatit

Pasta, leipä ja muut lohtua tuovat hiilihydraatit kulkevat käsi kädessä turvallisuushakuisuuden kanssa. Hiilihydraatteja rakastavat ovat varovaisia ja jopa hieman passiivisia sen sijaan, että olisivat sosiaalisesti tai ammatillisesti aggressiivisia.

– Tällaisista ruoista pitävät eivät yleensä ole riskinottajia ja he eivät yleensä pidä muutoksesta, kertoo Kantor.  

Hiilareiden ystävät eivät kuitenkaan ole tylsiä. Itseasiassa heidän ajatellaan usein olevan ihmisiä, joilla on paljon sanottavaa. He nyt vaan sattuvat pitämään rajoista ja niiden sisällä pysyttelemisestä – tuttu ja turvallinen viehättää heitä.

Rapeat naposteltavat

Tutkimuksen mukaan perfektionisteilla on taipumusta pitää suussa rouskuvasta ruoasta.

– He vaativat itseltään erittäin paljon ja saattavat tehdä projektin tai tehtävän uudestaan, jos se ei ole onnistunut täydellisesti, kertoo Hirsch.

Keskittymiskykyiset ja energiset rapean ruoan ystävät ovat täsmällisiä ja pitävät haasteista. He eivät kuitenkaan ole tylsiä työnarkomaaneja. Tutkimuksen mukaan rouskuvasta ruoasta pitävät ovat usein juhlien ilopillereitä – iloisia, innokkaita ja hauskoja.


Lähde: msn

Kuva: Unsplash

[mc4wp_form id="278"]