Olut on suomalaisille rakas juoma ja näin Oktoberfestin aikana olemme vielä koonneet lisää faktoja, joita et varmaankaan ole kuullut aikaisemmin. Oktoberfestin virallinen sivusto on listannut älyttömiä juttuja, joista harva meistä olisi voinut kuvitella!

Kallein olut maksoi hurjan summan

Hinnakkain olut maksoi jopa 22 000 euroa! Tämä tapahtui Briteissä järjestetyssä huutokaupassa, jossa myytiin Löwenbraun lager vuodelta 1937. Vaikka olutta ei voitukaan enää juoda, se oli säilynyt kunnossa Hinderburgin pudonneesta ilmalaivasta, joten siinä oli hieno tarina.

Maailman vahvin olut

Saatat yllättyä, mutta maailman vahvimmassa oluessa on hurjat prosentit. Suomessa on alkoholirajat suhteellisen maltilliset ruokakaupoissa myytävissä tuotteissa, sillä raja on hieman yli 5 prosenttia. Saksassa on kuitenkin tehty olutta, jonka vahvuus on ollut huimat 57 prosenttia! Kyseessä onkin todella vahva juoma, joka hakee vertaistaan.

Oluen historia sijoittuu muinaiseen Mesopotamiaan

Toisin kuin monet luulevat, oluen historia juontaa juurensa muinaiseen Mesopotamiaan. Arvioiden mukaan olut on kehitetty muutamia tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua.

Olutta käytetään lääkintäkeinona

Tämä kuulostaa joidenkin mielestä liian hyvältä ollakseen totta, mutta oluella on myös terveyshyötyjä. Esimerkiksi Tšekissä ja Puolassa sitä käytetään lääkintäkeinona. Sitä ei kuitenkaan pitäisi käyttää liian kylmänä ja asiasta tulee aina keskustella lääkärin kanssa.

Saksassa on valtava määrä panimoita

Saksalaiset eivät pääse oluen kuluttamisessa maailman kärkipäähän, mutta he ovat mestareita tuottamaan sitä. Voisitko uskoa, että Saksassa on yli 1 300 panimoa ja yli 5 000 olutbrändiä? Suurin osa niistä sijoittuu muinaisen Bavarian alueelle.

Lähde: Oktoberfest

Kuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]