Koronarajoitukset ovat jälleen tiukentuneet, minkä johdosta moni meistä joutuu miettimään, mitä tehdä uutena vuotena. Olemme koonneet listan asioista, joita voi tehdä nyt poikkeuksellisena uutena vuotena, jotta sinulla olisi mahdollisimman hauskaa.

Vuosi vaihtuu

Yle tarjoaa viihdepläjäyksen, jossa riittää hauskoja hetkiä ja laadukasta musiikkia. Vuosi vaihtuu -niminen ohjelma näkyy televisiossa sekä Yle Areenassa. Tässä ohjelmassa on esiintyjinä suuri lista Suomen ykkösnimiä, joihin lukeutuvat mm. Blind Channel, Erika Vikman ja BEHM.

Tapahtuman juontavat Emma Karasjoki sekä Gogi Mavromichalis. Lähetys alkaa klo 22.45, joten siinä ehtii hyvin virittäytyä tunnelmaan. Kyseessä on Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma, joka kuvataan suorana Messukeskuksesta. Tapahtumassa ei nykyisten koronarajoitusten takia ole yleisöä.

Lautapelit

Lautapelien pelaaminen on hauskaa ja mukavaa viihdettä! Lisäksi niitä saa nykyään myös pienemmistäkin kaupoista, mistä kiitos kuuluu lelukaupoille ja vähittäiskaupoille. Markkinoilla on haastavampia strategiapelejä, joiden parissa on kiva viihtyä. Toista ääripäätä edustavat Kimble ja Afrikan tähti – niissä on kyse lähinnä onnesta. Näiden kahden ääripään välimaastoon sijoittuvat esimerkiksi Aliaksen ja Monopolyn kaltaiset pelit.

Lautapelien parissa vierähtää helposti useampi tunti, minkä johdosta touhuaminen saa vauhdikkaita käänteitä pidemmänkin aikaa pelatessa. Ja jos oikein innostuit, voit ottaa revanssin vastustajastasi ja haastaa hänet uudelleen!

Valmista jäälyhtyjä vuoden vaihteeksi

Suomessa on kovat pakkaset, minkä johdosta jäälyhtyjen teko onnistuu nyt erittäin helposti. Esimerkiksi Martat vinkkaavat, että voit laittaa kakkuvuokaan vettä ja siirtää sen pakastimeen jäätymään yön ajaksi. Tämän jälkeen voit nostaa sen ylös ja sijoittaa keskelle muottia kynttilän.

Kun olet tehnyt tämän, voit siirtää upean lyhdyn ulos ja ihastella omaa kädenjälkeäsi kynttilänvalossa. Mikä olisikaan upeampi tapa juhlistaa uutta vuotta kuin tunnelmoida omatekoisen kynttilän ääressä? Marttojen vinkkien mukaan voi laittaa joukkoon myös elintarvikeväriä, jos haluat värittää sitä.

Itsetehty iltabrunssi

Uudenvuoden juhlintaan kuuluu luonnollisesti myös hyvä ruoka. Ruuan voi valmistaa joko lyhyen tai pitkän kaavan mukaan – voit käyttää puolivalmisteita tai vaihtoehtoisesti tehdä kaiken alusta, aivan niin kuin haluat. Nyt on mahdollisuus kokeilla myös jotain erilaista. Oletko jo kokeillut trendikästä mätidippiä, jota voit tarjoilla vaikkapa saaristolaisleivän kanssa? Luonnollisesti nakit – joko lihaisina tai vegaanisina – ja perunasalaatti ovat pakollisia ruokalajeja pöydässä!

Artikkelikuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]