Avioero voi tuntua erittäin kipeältä ja avioliiton päättyminen voi tuntuakin todelliselta epäonnistumiselta. Valitettavasti puolet suomalaisista avioliitoista päättyy eroon, joten avioero on hyvin yleinen. Eroon liittyy paljon asioita, jotka tulee ratkaista niin käytännön kannalta kuin tunnetasollakin. Asiantuntija antaakin Anna-lehdessä vinkkejä, miten tilanteesta voi päästä eteenpäin.

Käytännön asiat hoitoon ensiksi

Avioliittoon liittyy esimerkiksi asumisen uudelleenjärjestelyitä ja raha-asioiden järjestämistä. Hyvä vinkki on tehdä lista asioista, jotka tulee ratkaista. Asiantuntijan mukaan kannattaa aloittaa helpoimmista asioista, joista voi keskustella kumppanin kanssa.


– Optimaalisinta olisi, että pari voisi yhdessä tehdä listan ja pohtia, mistä aloitetaan. Jos tämä ei onnistu, voi kumpikin aluksi luoda listan yksin ja sen jälkeen lähteä tekemään parin kanssa yhteistä listaa, asiantuntija kertoo Annassa.

Yritä pitää välit kunnossa

Toisinaan asiassa voi olla mukana myös lakimiehiä. Rakentava ja hyvä keskusteluyhteys auttaa kuitenkin pitkässä juoksussa, jotta asioista voi keskustella jatkossakin. Tämä on todella tärkeä asia etenkin silloin, jos avioliitosta on lapsia.

– Parin kannattaa jatkaa työtä myös väliensä parantamiseksi. Se on kaikkien etu.

Työstä tunnepuolta

On tärkeää päästä erosta myös eteenpäin. Voit pysähtyä keskustelemaan asiantuntijan kanssa, mikäli tuntuu, että kaipaisit ulkopuolista apua. Hyvän elämän voi rakentaa erosta huolimatta.

– Negatiivisia tunteita ei kannata kantaa mukanaan koko loppuelämäänsä. On hyvä hakea apua ja keinoja siihen, miten pääsisi kulkemaan kohti onnellista ja mielekästä elämää.

Lähde: Anna-lehti

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]