Konkurssi voi tuntua erittäin kammottavalta riippumatta siitä, onko kyseessä oman yrityksen konkurssi vai kenties henkilökohtainen konkurssi. Se tuntuu erittäin raskaalta, herättää paljon tuntemuksia ja voi nostaa ajatuksia, miten tilanteen olisi voinut välttää.

Suomalainen yrittäjä Yrittäjät-lehdessä, miten tilanteesta voi selvitä. Tilanne voi olla aluksi tiukka, kuten Olli Lindkvistillä kävi venevalmistaja Nord Star -yhtiön mennessä konkurssiin.

– Konkurssissa työsuhdeauton avaimet jäivät työpöydälle. Kävelin 10 kilometrin matkan räntäsateessa tehtaalta kotiin. Sen jälkeen en saanut mitään omaa, en edes pankkikorttia. Minun pelastukseni oli se, että vaimo oli kemianteollisuuden palveluksessa johtotehtävissä. Näin perhe sai ruokaa, sillä reilut viisi vuotta kaikki, mitä minä tienasin, meni velkojen maksuun, hän kertoo.

Konkurssi tuntui raskaalta ja tukea ei löytynyt. Apua löytyi velkasaneerauksesta.

– Osa ystävistä katosi, mutta osa pysyi, ja muutamiin tukeuduin. Myös kristillinen vakaumukseni auttoi. Pääsin velkasaneeraukseen, mikä auttoi talouden suhteen, Lindkvist kertoo.

Lindkvist on jatkanut elämäänsä eteenpäin ja toimii jälleen yrittäjänä. Hän vinkkaa muille, että on tärkeää pitää huolta raha-asioista ja vaikeita ratkaisujakin täytyy tehdä.

– Koronakriisissäkin kannattaa edetä pää kylmänä ja muistaa, ettei tämä ole kenenkään syy. Syyllisyyttä ei siis kannata potea, Lindkvist toteaa.

Lähde: Yrittäjät

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]