Pekonin paistaminen on kuitenkin usein sottaista ja käryävää hommaa, minkä johdosta pekoni saattaa jäädä usein paistamatta. Lisäksi rakenne voi jäädä rasvaiseksi ja ällöttäväksi. Anna-lehti on laatinut vinkit, joilla saa paistettua pekonin täydelliseksi helposti ja vaivattomasti.

Jos laitat pekonin paistumaan uuniin, vältät yllä mainitut seikat, sillä se ei aiheuta sotkua keittiössäsi tai savuta ympäriinsä. Se myös paistuu tasaisemmin ja riski pohjaan palamiselle on merkittävästi pienempi. Pekonin valmistaminen ei myöskään vaadi hirveästi paistajalta, koska se käytännössä paistuu itsenäisesti.

Onnistumisen todennäköisyyttä parantaa pieni jippo – ota folio mukaan tämän projektin valmistamiseen. Voit joko vuorata pellin sillä tai tehdä erillisen foliohaitarin. Mikäli päällystät foliolla uunipellin, vältyt sotkulta ja rasvalta ympäriinsä.

Näin paistaminen onnistuu

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteen lämpötilaan. Voit tässä kohtaa määritellä, kaipaatko löysempää pekonia vai rapsakkaa suutuntumaa. Paistoajan vaihtelu tapahtuu 7 ja 20 minuutin välillä.
  • Vuoraa uunipelti joko foliolla tai vaihtoehtoisesti leivinpaperilla.
  • Taiteile 1,5 kertaa uunipellin kokoinen folionpätkä siksakin muotoon ritiläksi vieterimäiseen tapaan puolelta toiselle. Tämä voi olla noin 1 sentin paksuinen.
  • Tämän jälkeen voit venyttää foliota ja laittaa pekonit sen päälle uuniin. Paiston aikana rasva valuu haitarissa oleviin koloihin ja se rapsakoituu upealla tavalla.

Lähde: Anna-lehti

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]