vahva nainen

Feminiinisyys mielletään usein herkkyydeksi, mutta nainenkin voi olla äärettömän vahva. Useimmiten juuri herkkyyden sekä heikkouksien näyttäminen on vahvuutta. Listasimme piirteitä, joista tunnistaa henkisesti vahvan naisen. Tällainen nainen menee vaikka läpi harmaan kiven! Tunnistatko itsesi kuvailuista tai kenties jonkin lähipiiriisi kuuluvan naisen?

Hän tuntee arvonsa

Vahva nainen ei myönnyttele turhaan tai alistu toisten tahtoon, vaan pitää kiinni omista mielipiteistään sekä tahdostaan. Hänellä on vahva oma visio haaveistaan sekä unelmistaan sekä tahtotila tavoitella niitä. Tuntemalla oman arvonsa, hän on päämäärätietoinen niin urallaan kuin ihmissuhteissakin. Näin ollen hän ei pelkää ottaa haasteita vastaan ja astua esiin. Arvonsa tunteva nainen puolustaa myös lähimmäisiään, etenkin jälkikasvuaan parhain mahdollisin tavoin.

Hän kunnioittaa itseään ja muita

Vahvan naisen tunnistaa siitä, että hänellä ei ole tarvetta lytätä toisia tai saada heitä näyttämään huonommalta. Tämä pätee etenkin samaa sukupuolta oleviin. Kunnioittamalla toisia hän osoittaa, että kaikki ansaitsevat tuoda äänensä kuuluviin ja olla juuri sellaisia kuin he ovat. Mikäli joku osoittaa epäkunnioitusta häntä kohtaan, hän ei lähde koston tielle vaan nousee sen yläpuolelle kohtelemalla heitä entistäkin mukavammin.

Hän on itsenäinen

Me kaikki tarvitsemme jossain vaiheessa elämää toista ihmistä, mutta tietynlainen itsenäisyys on vahvan naisen merkki. Mitä ikinä elämänpolulla tulee vastaan, vahva nainen ei lannistu, vaan ottaa vastoinkäymiset opikseen ja jatkaa matkaansa pää pystyssä. Itsenäisyyden piirre ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikesta tulisi selvitä yksin. Avun ottaminen vastaan on viisasta silloin, kun sitä tarjotaan ja avun pyytäminen tarvittaessa on puolestaan rohkeutta.

Hän osaa kontrolloida tunteitaan

Vahva nainen ymmärtää mielen voiman ja tämän vuoksi hän ei ole tunteiden vietävissä. Hän tunnistaa tunteensa sekä antaa itselleen luvan tuntea, mutta käsiteltyään hän pystyy jatkamaan matkaa. Hän ei myöskään anna toisten tunteiden vaikuttaa hänen tunnetilaansa, vaan päinvastoin, hän tuo oman energiansa esiin. Pelolle ja epäilylle ei ole sijaa, vaan hän pyrkii täyttämään mielensä positiivisilla sekä toivoa täynnä olevilla ajatuksilla. Tällainen nainen on kullanarvoinen ystävä, sillä hän osaa sanoa juuri ne oikeat sanat oikealla hetkellä.

Hän uskaltaa ottaa riskejä

Vahva nainen ei pelkää ottaa riskejä elämässään ja tämä johtuu lähinnä hänen positiivisuudesta. Hän näkee enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia, ja vaikka jokin asia ei onnistuisikaan, hän ei lannistu. Tästä syystä hän ei pelkää jättää vakituista työtään kutsumuksensa vuoksi, aloittaa opiskelemaan täysin uutta alaa tai kokeilla ennalta tuntematonta harrastusta. Vahva nainen uskaltaa mennä unelmiaan kohti ja rohkaista myös muita tekemään saman. Näin toimimalla vahva nainen saa haluamansa tai ainakin voi olla ylpeä yrittämällä parhaansa.

Kuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]