Me suomalaiset olemme tunnetusti synkkää kansaa. Positiiviselle ajatusmallille riittäisi kysyntää, sillä positiivisuudella on hienoja terveyshyötyjä.

– Kun ihminen on optimistinen, hän vetää toisia ihmisiä puoleensa. Tämä puolestaan luo pohjaa terveempiin ihmissuhteisiin ja menestykseen sekä vähentää tunneperäistä stressiä, joka tunnetusti voi johtaa psyykkisiin sairauksiin, toteaa lääkäri Eva Ritvo Ilta-Sanomissa.

Onneksi ajatustapoja voi muuttaa ja seuraavassa listauksessa onkin vinkkejä, joilla voit muuttaa ajatuksiasi kirkkaampaan suuntaan. Lue seuraava lista!

Ole avoin tunteillesi

Esimerkiksi surua, vihaa ja syyllisyyttä ei kannata hautoa sisällä, sillä ne voivat haudata positiiviset ajatukset. Kerro tunteistasi avoimesti, jotta voit prosessoida niitä. Voit puhua ajatuksistasi esimerkiksi läheisellesi tai perheenjäsenellesi.

Muuta negatiiviset ajatukset positiiviseksi

Optimistisia ihmisiä yhdistää se, että he osaavat ajatella negatiivisistakin asioista positiivisia puolia. Vaikka tämä tuntuu ensin väkinäiseltä asialta, pienellä harjoittelulla ajatusmalli voi muuttua asteittain kohti positiivisempaa sekä iloisempaa tapaa. Muutos voi olla melkoinen, kun harjoittelua jaksaa ylläpitää pidempiäkin aikoja.

Stressinhallinnasta apua

Elämä on nykypäivänä hyvin kuormittavaa ja ihmisiltä vaaditaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Tämä voi näkyä melkoisena stressinä ja aiheuttaa ikäviä fyysisiä oireita. Stressiin voi saada apua esimerkiksi liikunnasta, kun saat vapautettua endorfiinia ja parannettua keskittymiskykyä. Lisäksi esimerkiksi sosiaaliset verkostot ja muutoksiin suhtautumiseen positiivisesti parantavat positiivista ajattelua.

Älä lannistu

Joskus voi tuntua siltä, että kaikki todennäköisyydet ovat itseään vastaan. Optimistiset henkilöt omaavat kuitenkin taidon suhtautua positiivisesti kurjiinkin vastoinkäymisiin. On tärkeä muistaa, että jokainen kohtaa vastoinkäymisiä jossain kohtaa elämää ja ne ovat osa arkipäivää. Kun tämän pitää mielessä, voi suhtautua esteiden voittamiseen positiivisesti.

Pidä huolta itsestäsi

Optimistisia ihmisiä yhdistää myös kiinnostus pitää huolta omasta terveydentilasta, minkä johdosta on suositeltavaa pitää omasta terveydestä hyvää huolta. Säännöllinen liikkuminen yhdistää myös positiivisia ihmisiä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]