Vaikka matkailu on vasta alkutekijöissään koronan jälkeen, uskaliaimmat ovat jo lähteneet matkustelemaan. Suomalaisten keskuudessa on paljastunut yllättävä uusi suosikkialue, jonne vain harva olisi aiemmin kuvitellut matkustavansa. MTV Uutiset on selvittänyt, että Gambia ja Senegal ovat saaneet yhä kasvavissa määrin turisteja Suomesta.

– Hintataso on kaikessa huomattavasti alle Välimeren, Habitan pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana toimiva Gardziella sanoo.

Gambiasta ja Senegalista on tullut erityisen suosittu aikuisten pariskuntien keskuudessa. Syynä tähän on kyllästyminen suomalaisten täyttämään Espanjan Aurinkorannikkoon. Lisäksi yrittäjät ovat kiinnostuneet Länsi-Afrikasta, mutta haasteeksi on muodostuneet vielä toistaiseksi heikon tasoiset nettiyhteydet. Lapsiperheitä ei juuri vielä Länsi-Afrikassa ole.

Puheliaita ihmisiä ja makoisia ruokaelämyksiä

Länsi-Afrikan parhaiksi puoliksi luetellaan esimerkiksi hienot makuelämykset, joita matkalla voi saada. Makuelämykset ovat tulisemmasta päästä. Riisi on yleinen ruokalaji ja sitä syödään yleensä lihojen sekä maukkaiden kastikkeiden kanssa. Yllättäviin makuelämyksiin voikin törmätä katukeittiöissä, jotka tarjoavat vastapainoa hotellista löytyville ruokalajeille.

Monen mielestä parasta Länsi-Afrikassa ovat ihmiset, jotka suhtautuvat hyvin suopeasti turistihin. Vastaanotto on ystävällistä sekä yhteisöllistä.

– Parasta ovat ne ihmiset. Juroille suomalaisille avoimet ihmiset ovat hirveän helppoja lähestyä, Gardiziella toteaa.

Turvallisuustaso on hyvä

Vaikka Senegal ja Gambia eivät ole vielä kovinkaan tunnettuja paikkoja suomalaisten keskuudessa, niissä ei tarvitse olla turvallisuudesta huolissaan. Kun noudattaa samaa turvallisuustasoa kuin muussakin matkustelussa, sillä pärjää pitkälle. Ryöstely ei ole sen yleisempää kuin muuallakaan.

Lähde: MTV Uutiset

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]