Koomikko Ismo Leikola on äänestetty maailman hauskimmaksi mieheksi ja tekee nykyään kansainvälistä uraa. Yhdysvalloissa asuva suomalaiskoomikko on löytänyt jalansijaa maailmalla ja esiintyykin paljon ympäri maata.

Ismo toteaa olevansa tunnettu ennen kaikkea kummallisella aksentilla puhuvana miehenä, joka on kotoisin yleisölle mystisestä paikasta. Tämän johdosta hän saakin huomiota yleisön keskuudessa.

– Sen on kyllä huomannut, että jos lavalla on saman illan aikana vaikka viisi koomikkoa, niin minä olen kyllä se, joka muistetaan. Myös juttujeni sisältö on aika erilaista kuin monella muulla. En kerro niinkään tarinoita, vaan kerron havaintojani, teorioitani ja ideoitani – ja sitten yhdistelen niitä oudosti.

Vaikka hän saakin paljon huomiota Yhdysvalloissa, hän esiintyy edelleen kaikkein mieluiten suomalaisille. Miehellä onkin kalenterissa vuosittain kiertue kotimaassaan.

– Kyllä esiintyminen ja juttujen kirjoittaminen on edelleen niin paljon helpompaa suomeksi. Myös se on suuri ero, että suomalaiset tietävät jotain Jenkeistä, mutta jenkit eivät tiedä Suomesta mitään.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]