Elintarvikeyhtiö HK Scan on tehnyt laajan tutkimuksen, jonka tarkoituksena on ollut selvittää suomalaisten voileipiin liittyviä ajatuksia. Tässä tutkimuksessa on nyt myös selvitetty, miten ikuisuuskysymys juuston ja kinkun asettelusta leivän päälle kuuluu ratkaista.

HK Scan kysyi 1 000 suomalaiselta, miten päin he asettavat juuston ja kinkun leivän päälle. Kyselyn vastauksena oli, että 45 prosenttia ihmisistä asettaa juuston kinkun, kurkun, tomaatin tai meetvuorstin päälle. Juusto hävisi niukasti, sillä 37 prosenttia asettaa juuston koko leivän alimmaiseksi. 18 prosenttia vastanneista ei pitänyt asiaa merkityksellisenä. Näin ollen juuston paikka on kansan mielestä kinkun päällä eikä alla, vaikka erot olivatkin niukat.

Voileivät ovat HK:n mukaan melkoisessa suosiossa, sillä 85 prosenttia suomalaisista syö voileipiä vähintään viisi kertaa viikossa. Niiden suosion kerrotaan pohjautuvan ennen kaikkea helppouteen, minkä johdosta voileivät kuuluvatkin visusti osaksi suomalaista ruokakulttuuria.

Lähde: HK Scan

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]