ET-lehti kertoo, että tulojen ja menojen seurantoihin tarkoitetusta sovelluksesta voi olla merkittävää apua.

Todellinen kokonaiskuva hahmottuu

Omien menojen seuranta voi antaa lehden mukaan kattavan kokonaiskuvan niin palkan tai eläkkeen seurannasta kuin jokapäiväisistä menoista. Arvioimme usein rahankäyttöä ylioptimoisesti, minkä johdosta heitot voivat olla suuria. Tarkka tulojen ja menojen kirjaaminen ei kuitenkaan jätä mitään arvaamisen varaan, vaan faktat puhuvat puolestaan. Lisäksi yllättävät menot paljastuvat.

Käytä sovelluksia

Paperin ja kynän käyttäminen voi tuntua luotettavalta, mutta muistaako kaikkia menoja merkata enää kotona? Nykypäivänä on helppokäyttöisiä applikaatioita, joihin voi merkata tulot ja menot. Joissain tapauksessa jopa pankkikortin voi liittää tietoihin. Lisäksi pankit tarjoavat itse sovelluksia, joissa voi kategorisoida tulojen ja menojen luokkia. Esimerkiksi OP:n luoma Pivo ja Nordean oma Wallet ovat tällaisia apureita.

Sovellukset auttavat sinua hahmottamaan menot päivän, kuukauden ja jopa vuoden tasolla. Tällä tavalla menojen seuraaminen voi käydä niinkin helposti kuin verkkopankkiin tai mobiilisovellukseen kirjautumalla.

Käteisen seuranta mahdollistuu

Mikäli käytät mieluummin käteistä kuin korttia, myös sinulle on tarjolla sopivia sovelluksia. Esimerkiksi Pennoon tai Monefyyn voi kirjata itse omat menot. Tässä tapauksessa on tärkeää pysyä systemaattisena eli jokainen tulo ja meno tulee kirjata. Jo pienetkin unohdukset voivat muuttaa merkittävästi kokonaiskuvaa, jos vaikkapa auton korjaus unohtuu listauksesta.

Koska on paras aika aloittaa?

Milloin tahansa kannattaa aloittaa, koska pystyt pureutumaan tarkemmin kulutuskäyttäytymiseesi. Pääset perille omista menoistasi jo muutamassa viikossa, mutta kattavamman kokonaiskuvan saamiseen menee jo pidempi aika. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja voitkin löytää yllättäviä kulueriä, joista karsimalla voit saada mukavia säästöjä itsellesi unelmien toteuttamiseen!

Lähde: ET-lehti

Kuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]