Anna-lehti kertoo, että purentalihashieroja ja hengitysohjaaja Marina Salonen vinkkaa parin euron hintaisesta ihoteipistä. Sen tarkoituksena on auttaa ihmistä ohjaamaan hengitys ensisijaisesti nenän kautta. Nenän kautta hengittäminen voi auttaa ennen kaikkea purennassa, levottomuudessa sekä kuorsaamisessa. Näin ollen suun kautta hengittävät voivat saada hyviä etuja pienellä rahalla.

Projektin aloitus vaatii hieman harjoitusta, sillä ensiksi tulee kokeilla, sopiiko teippi omaan tyyliin sopivaksi. Teippi tulee asettaa siten, että kummatkin päät on taitettu. Teippiä voi aluksi testata hereillä ollessa arkisia askareita puuhaillessa, sillä jotkut ihmiset voivat saada paniikkireaktion jo ajatuksesta, kun taas joidenkin mielestä teipillä on rentouttavia ominaisuuksia.

Mikäli sinulla on turvallinen olo, voit asettaa teipin yön ajaksi suusi eteen. On hyvä huomata, ettei sitä tule käyttää sairaana ollessa, ahdistuksesta kärsiessä tai painajaisia nähdessä. Uniapneasta kärsivien ei myöskään parane käyttää sitä.

– Täytyy aina ottaa huomioon henkilön terveydentila, ennen kuin suosittelee teippausta. Nenän kautta hengittämistä sen sijaan voi suositella kaikille.  Kaikki kuorsaaminen ei lopu, vaikka suun teippaisi kiinni, Marina sanoo Anna-lehdessä.

Ensimmäinen askel nenähengitys-harjoituksissa on tarkkailla sitä, että arjessa hengittäisi enemmän nenän kautta, Marina vinkkaa.

–  Erityisen suositeltavaa on aloittaa harjoittelu juuri nyt, kun flunssakausi jyllää.

Lähde: Anna-lehti

Kuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]