Tekstiviestit, WhatsApp, Facebook messenger, videopuhelut, Instagram stories… keinot kommunikointiin vuonna 2021 ovat loputtomat.

Mutta on yksi kommunikoinnin muoto, jonka näytämme unohtaneen: vanhanaikainen puhelu.

Tässä kuusi syytä soittaa ”tavallinen” puhelu.

Voit kontrolloida äänensävyjäsi

Viestien lähettämisen helppous on saanut meidät laiskistumaan kommunikaatioon suhteen. Mutta totuus on, että mikään ei voita vanhanaikaista puhelua, kun on kyse mielen hyvinvoinnista ja aidon yhteyden luomisesta.

Hiljaisuus on myös tärkeää

Viestin odottaminen, kun näemme että joku on kirjoittamassa, voi tuntua kidutukselta. Puheluissakin on hiljaiset hetkensä, mutta ne voivat tuntua luonnollisemmilta ja eivät välttämättä aiheuta samanlaista ahdistusta. Henkilö, jolle puhumme, aistii tunteemme myös sen läpi mitä jätämme sanomatta, sekä hiljaisten taukojen kautta. Kaikki tämä johtaa laadukkaampaan keskusteluun.

Puhelu tarjoaa tauon kaaoksesta

Sosiaalinen media ja älypuhelimemme ovat täynnä informaatiota. Ihmiset jakavat kuviaan kotitoimistoistaan, tai meemejä koronaviruksesta. WhatsApp piipittää jatkuvalla syötöllä.

Puhelu pakottaa ottamaan tauon kaikesta tästä kaaoksesta. Puhelun aikana voit päästä syvälle jonkun toisen maailmaan, ja olla avoin ja rehellinen.

Puhelu on dialogi

Viestejä voidaan lähetellä ohimennen. Mutta kun puhut puhelua, olet tiiviimmin läsnä juuri siinä hetkessä. Tällä voi olla suuri merkitys keskustelun kannalta, ja suhteesi puhelun toiseen osapuoleen voi kehittyä eri tavalla.

Viestien merkityksiä joudutaan tulkitsemaan. Ja joskus ymmärrät väärin mitä viestin lähettäjä tarkoittaa. Puhelua puhuessa sen sijaan voit poimia merkityksiä toisen äänenpainoista, mikä voi auttaa tuntemaan empatiaa ja myötätuntoa.

Puhelu on intiimimpi kuin tekstiviesti

Viesteillä et saa samanlaista yhteyttä toiseen ihmiseen. Puhelu on melko intiimi tilanne. Sinun täytyy todella keskittyä siihen, mitä kuulet.

Laittautuminen ei ole tarpeen

Etenkin viimeisen vuoden aikana olemme soittaneet monia videopuheluita, mikä on hieno asia. Yksi videopuheluiden huonoista puolista on kuitenkin, että ihmiset näkevät sinut, mitä et välttämättä halua. Joten jos et halua kenenkään näkevän likaisia hiuksiasi tai meikittömiä kasvojasi, puhelu on erinomainen ratkaisu.


Lähde: Silversurfers

Kuvat: Unsplash

[mc4wp_form id="278"]