Uiminen ei onnistu ilman kastautumista.

Monen uimaritähden mukaan kylmään altaaseen hyppääminen heti ensimmäisenä aamulla on treenaamisen vaikein yksittäinen asia. Ensimmäiset pari minuuttia ovat päivän haastavin osa. Uimarit pelkäävät ensikosketusta kylmään veteen, ja vaikka sama tilanne on edessä joka ikinen päivä, suurin osa ei totu asiaan koskaan.

Mutta kun he ovat vedessä, he ovat vedessä.

Ensi alkuun tuntuvan kivun, huolen tai epämukavuuden yli pääseminen voi olla haastavin osa mitä tahansa ponnistusta, mutta ensimmäisen askelen ottaminen pelosta huolimatta on ainoa tapa päästä käsiksi itsessä sisällä olevaan potentiaaliin.

Aivan kuten urheilijoiden täytyy harjoitella sietämään epämukavuutta, niin täytyy myös meidän muiden, mikäli haluamme kehittää taitojamme ja päästä elämässämme eteenpäin. Vaikeat asiat – sellaiset asiat, jotka mieluiten sivuuttaisimme kokonaan, tai siirtäisimme myöhemmäs – ovat usein juuri niitä kaikkein tärkeimpiä kohdattavia asioita. Joka kerta kun valitsemme turvallisen vaihtoehdon, tai torjumme älyllisen haasteen, luomme esteitä kyvyllemme kehittyä ja kasvaa – tuhlaamme siis lahjojamme.

Pelaa Ridgen Forresterin seurassa CasinoEurolla!

Pelko on usein muutosvastaisuuden ytimessä. Mutta miten sen yli pääsee? Resepti on helppo. Kysy itseltäsi: ”Mikä on ensimmäinen askel, joka minun pitää ottaa?” ja ota se.

Joka kerta kun taistelet epämukavan olon läpi, aseistat itsesi itseluottamuksella, vahvistat itseäsi kokemuksella ja suojaudut takaiskuja vastaan. Ryhtyminen tehtävään voimaannuttaa, olipa lopputulos mikä tahansa. Älä siis epäröi kastaa varpaitasi veteen.

Paras keino selviytyä alun epämukavasta tunteesta on hypätä altaaseen, aivan kuten uimarit tekevät. Uintisuoritus itsessään voi sujua paremmin tai huonommin, mutta kastautuminen on ainoa keino päästä uimaan.


Lähde: Positive Prescription

Kuva: Pexels

[mc4wp_form id="278"]