Epäonnistuneet parisuhteet voivat olla kipeitä ja vaikeita päästä yli. Laastarisuhteet ovat yleinen selviytymiskeino, mutta tällaiset suhteet harvoin kestävät paria kuukautta pidempään.

Ota sinkkuna olo mahdollisuutena oppia menneisyyden virheistä. Suhteen päättyminen ja avioero voivat lopulta osoittautua positiivisesti kokemukseksi.

Opi epäonnistuneista parisuhteista ja valmistaudu tulevaan:

1.     Opi

Jokainen epäonnistunut parisuhde tarjoaa ainakin yhden merkittävän oppitunnin. Mikä on sinun oppituntisi? Parisuhteet tyypillisesti kaatuvat vääränlaisen kumppanin valintaan tai puutteisiin käyttäytymisessä. Analysoi missä menit vikaan ja vältä tietoisesti samojen virheiden toistamista tulevaisuudessa. Jos et koskaan toistaisi yhtään virhettä, löytäisit takuulla jossain vaiheessa oikeanlaisen henkilön!

Käytä ensimmäiset pari viikkoa hajonneen parisuhteen tutkimiseen ja mieti mitä teet toisin tulevaisuudessa.

Pelaa kuin Ridge Forrester!

2.     Päästä irti

Jos eroon ei liity lapsia, harkitse yhteydenpidon lakkaamista kokonaan. Älä lähetä myöhäisillan WhatsApp viestejä tai vakoile ex-puolisoasi Facebookissa. Vastusta kiusausta törmätä häneen ”vahingossa” entisillä hengailupaikoillanne. Siivoa asunnostasi kaikki mikä muistuttaa entisestä puolisosta. Laita muistot laatikkoon, ja vie autotalliin.

3.     Anna anteeksi

Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta eron käsittelyn kannalta anteeksianto on erittäin tärkeää. Toiset voivat antaa anteeksi nopeastikin. Meillä muilla siihen voi mennä enemmän aikaa.

4.     Pidä itsestäsi hyvää huolta

Voi olla houkuttelevaa jättää suihkussa käyminen välistä, istua TV:n edessä collegeasussa ja lopettaa kuntosalilla käyminen. Mutta itsestä huolehtiminen on erittäin tärkeää. Käy suihkussa, vietä aikaa ystävien kanssa ja jatka normaaleja rutiinejasi.

5.     Pistä elämäsi järjestykseen

Eron jälkeinen aika on hyvää aikaa tehdä positiivisia muutoksia elämässäsi. Etsi työ josta todella pidät. Varmista että raha-asiasi ovat kunnossa. Hankkiudu hyvään kuntoon. On tärkeää, että oman elämäsi eläminen tuntuu hyvältä, ennen kuin aloitat deittailun uudestaan.

Tarkoitus on jakaa onnellinen elämä jonkun toisen kanssa, sen sijaan että etsisit jotakuta täyttämään elämässäsi olevat puutteet ja ratkaisemaan kaikki ongelmasi. Korjaa siis oma elämäsi ensin. Näin olet paljon haluttavampi kumppani (ja vedät puoleesi ihmisiä, joilla on myös oma elämänsä kunnossa).

6.     Remontoi ja sisusta

Tee kodistasi omanlaisesi. Siirrä huonekalut toiseen järjestykseen. Osta maalia ja maalaa olohuoneen seinät. Anna elämällesi uusi alku.

7.     Aloita uusi harrastus

Jos olet aina halunnut tehdä jotain tiettyä, nyt on täydellinen hetki aloittaa uusi harrastus. Mene keramiikkatunneilla tai osta viulu. Lisää elämääsi jotain uutta ja hauskaa.

8.     Nauti sinkkuna olosta

Parisuhteessa olemisella on omia huonoja puolia. Vältä uuden parisuhteen aloittamista kovin nopeasti. Nauti vapaudestasi. Vietä enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa.

9.     Tee lista ominaisuuksista, joita toivoisit mahdollisella kumppanillasi olevan

Mieti mitä etsit ja tee lista ominaisuuksista, jotka ovat sinulle tärkeitä kumppanissa. Aloita katselemaan ympärillesi, mutta varo että et joudu liian kauaksi sinulle tärkeistä asioista. Vältä vanhojen virheiden toistamista.

10.  Etene hitaasti

Kun löydät potentiaalisen kumppaniehdokkaan, etene hitaasti.

Epäonnistuneesta parisuhteesta yli pääseminen voi olla haastavaa.

Uuden kumppanin löytämisellä ei ole mitään kiirettä. On tärkeää päästä yli menneestä ennen kuin hyppää uuteen parisuhteeseen.


Lähde: 50s Plus Lifestyle

Kuvat: Unsplash, Pexels

[mc4wp_form id="278"]