Suomessa on kaupunki- ja luontomatkailijalle tarjolla lukematon määrä erilaisia retkikohteita. Kansallispuistoja Suomessa on yhteensä 40. Näiden suojelualueiden tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä tarjota ihmisille mahdollisuus luonnosta nauttimiseen. Paikkakunta, jossa on kansallispuisto, on merkitty tähdellä*. Kuntien asukaslukumäärät ovat kesäkuulta 2020.

Alla esittelyssä kunnat, joiden nimi alkaa kirjaimella T.

Pelaa turvallisesti CasinoEurolla omilla pankkitunnuksillasi ja nappaa myös bonus ensitalletuksellesi!

Taipalsaari

Etelä-Karjalan maakunnassa sijaitsevassa Taipalsaaressa asuu 4 680 ihmistä, ja sen pinta-ala on 761,95 km², josta 417,25 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Kotiseututalo Röytty, Kyivaketveleen linnavuori, Lainajyvästön makasiini, Suur-Saimaa, Taipalsaaren puukirkko.

www.taipalsaari.fi   

Taivalkoski

Taivalkosken kunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa asuu 3 945 ihmistä, ja kunnan pinta-ala on 2 650,61 km², josta 212,82 km² on vesistöjä. 

Nähtävyyksiä: Kallioniemi, kirkko, Kotiseutumuseo, satupolku, Uusitalon matkailutila.

www.taivalkoski.fi

Taivassalo

Taivassalon kunta kuuluu Varsinais-Suomen maakuntaan. Kunnassa asuu 1 660 ihmistä, ja sen pinta-ala on 217,68 km², josta 75,72 km² on merialueita ja 1,68 km² sisävesiä.

Nähtävyyksiä: Kaitaisten silta, Ketarsalmen tila, Kuninkaallinen Suuri Postitie, Kyynelten kallio, Muntin museosilta, Punainen graniittipaasi, Pyhän Ristin kirkko, Taivassalon tammet, Viiasten kartano.

www.taivassalo.fi

Tammela**

Tammelan kunta sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa. Kunnassa asuu 6 035 ihmistä ja sen pinta-ala on 715,15 neliökilometriä, josta 74,62 neliökilometriä on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Hakkapeliittapatsas, Maataloushistoriallinen museo, Hämeen Härkätie, Hämeen Luontokeskus, Kaukolanharjun näkötorni, keskiaikainen harmaakivikirkko, Korteniemen perinnetila, Liesjärven kansallispuisto, Lounais-Hämeen pirtti, Portaan raitti ja kylämiljöö, Saaren kansanpuisto, Saaren silta, Sotaveteraanien perinnehuone, Tammelan kirkko, Torronsuon kansallispuisto.

www.tammel.fi

Tampere

Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevan Tampereen asukasluku on 241 391 ja kokonaispinta-ala 689,59 km², josta sisävesien osuus on 164,64 km².

Nähtävyyksiä: Amurin työläiskotimuseokortteli, Emil Aaltosen museo, Kenkämuseo, Kivimuseo, Kolin aamuranta, Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta, Lenin-museo, Mediamuseo Rupriikki, Muumilaakso, Poliisimuseo, Pyynikin näkötorni, Pölkkylä, Sara Hildenin taidemuseo, Suomen jääkiekkomuseo, Suomen nyrkkeilymuseo, Särkänniemen huvipuisto, tallipiha, Tampereen nykytaiteen museo, Tampereen taidemuseo, Työväenmuseo Werstas, Vakoilumuseo.

www.visittampere.fi

Tervo

Tervon kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan länsiosassa. Kunnassa asuu 1 518 ihmistä ja sen pinta-ala on 494,30 km², josta 146,55 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Haapamäen näköalapaikka, Kalatietokeskus, Kolun kanava, Pyhän Eliaan tsasouna, Tervon kirkko, Tervon mänty, Tervonsalmen kulttuurimaisema.

www.tervo.fi  

Tervola

Tervola sijaitsee Lapin maakunnan lounaisosassa. Kunnassa asuu 2 924 ihmistä ja sen pinta-ala on 1 592,02 km², josta 32,29 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Esihistoriallisen ajan asuinkuopat, Ortodoksinen tsasouna, Tervolan kotiseutumuseo, Tervolan museon näyttelypuisto, Vuonna 1687 rakennettu puukirkko.

www.tervola.fi

Teuva

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevassa Teuvan kunnassa asuu 4 995 ihmistä ja sen pinta-ala on 556,04 km², josta 1,51 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Luonto-Parra, Maailman suurin keihäs (26 m), Mäkikäälyn Galleria, Parranvuori, Pyöräilyn erikoismuseo Pyörätalli, Rauniokirkko, Sudenkuoppa ja hiidenkirnuja, Teuvan keitintehtaan museo, Teuvan kirkko.

www.teuva.fi

Tohmajärvi

Tohmajärvi sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 312 ihmistä ja sen pinta-ala on 895,36 km2, josta 57,60 km2 on vesistöjä

Nähtävyyksiä: Jänisjoki, Kaurilan kotimuseo, Pitäjänmuseo, Nymanin kotimuseo, Saarion voimalaitos, Tohmajärven kirkko.

www.tohmajarvi.fi

Toholampi

Toholampi sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu 2 967 ihmistä, ja sen pinta-ala on 616,89 km², josta 8,07 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Häkkilän Kotiseutumuseo, Itsenäisyydenpuisto, Lainamakasiini, Pajamäen perinnekeskus, Toholammin kirkko, Toholammin kunnatalo.

www.toholampi.fi

Toivakka

Toivakka on kunta Keski-Suomen maakunnassa. Kunnan väkiluku on 2 401, ja sen pinta-ala on 413,94 km², josta 52,49 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Toivakan kirjasto, Toivakan kirkko, Elisabethin metsä.

www.toivakka.fi

Tornio*

Tornion kaupunki sijaitsee Lapin maakunnassa Perämeren rannalla Tornionjoen suulla Ruotsin rajalla. Tornion väkiluku on 21 471 ja pinta-ala 1 348,83 km², josta 1 188,78 km² maata, 40,46 km² sisävesiä ja loput 119,59 km² merta. 

Nähtävyyksiä: Aineen taidemuseo, Alatornion kirkko, Alatornion pitäjämuseo, Alkunkarinlahti, Björka pieneläintarha, Candy Worldin leikkimaailma, Duudsonit Activity park, Farm Escape -maatilapakopeli, Karl Gustavin kirkko Karungissa, Kukkolankoski, Lasten liikennepuisto, Matkakoski, Perämeren kansallispuisto, Raumon luontopolku, Smeds Kulta & Hopea Galleria, Tornion kirkko, Tornion ortodoksinen kirkko, Tornionlaakson maakuntamuseo, Utsjoki.

www.tornio.fi

Turku*

Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevan Turun väkiluku on 194 488, ja kaupungin kokonaispinta-ala 306,35 km², josta merialueita 57,22 km² ja sisävesiä 3,47 km².

Nähtävyyksiä: Aboe Vetus & Ars Nova -museot, Ett Hem -kulttuurikotimuseo, Apteekkimuseo, Auto & viestintämuseo, Forum Marinum, Kauppahalli, Kuninkaantie, Kurjenrahkan kansallispuisto, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Sibelius-museo, Turun biologinen museo, Turun linna ja historiallinen museo, Turun taidemuseo, Tuomiokirkkomuseo, Turun yliopiston eläinmuseo, Wäinö Aaltosen museo, Suomen Joutsen -laiva.

www.visitturku.fi

Tuusniemi

Tuusniemen kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan kaakkoisosassa. Kunnassa asuu 2 469 ihmistä ja sen pinta-ala on 699,42 km², josta 156,25 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Kaavinkoski, Kannassaari, Kivikautinen asuinpaikka, Kotiseutumuseo, Ohtaansalmen silta, Seinävuoren rotkolaakso, Täyssinän rauhan rajamerkki.

www.tuusniemi.fi

Tuusula

Jean Sibeliuksen koti, Ainola, Tuusulassa. Kuva: Tuusula.fi

Tuusula sijaitsee Uudenmaan maakunnassa. Kunnan väkiluku on noin 39 000 ja kokonaispinta-ala 225,4 km², josta sisävesiä 5,95 km².

Nähtävyyksiä: Aleksis Kiven kuolinmökki, Fjälbon puisto, Taiteilijakoti Erkkola (J.H.Erkon kotimuseo), Halosenniemi (Pekka ja Maija Halosen kotimuseo), Ilmatorjuntamuseo, Jokelan tiilitehdas, Lottamuseo, Sarvikallion luontoreitit, Tuusulan automuseo, Tuusulan kirkko ja kirkkotarha.

www.visittuusula.fi   

Tyrnävä

Tyrnävän kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnan keskiosassa. Kunnassa asuu 6 605 ihmistä ja sen pinta-ala on 494,86 km², josta 3,04 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Hiihtäjäpatsas, Kirkkomännikön koulu, Taidegalleria Seppo Similä, Temmeksen kirkko, Temmeksen museoalue, Tyrnävän kirkko, Tyrnävän kotiseututalo.

www.tyrnava.fi  

[mc4wp_form id="278"]