energiaa vapautuu ojennetuista käsistä
Kvanttifysiikan mukaan maailmankaikkeus muodostuu energiasta. Kuva: Pixabay

Hyvinvointivalmentaja Alexandra Sutcliffe kirjoittaa Fab after Fiftyn artikkelissa kvanttifysiikkaan perustuvasta vetovoiman laista, ja siitä, miten tämä voi auttaa meitä saavuttamaan hyviä asioita elämässämme positiivisten ajatusten ja tekojen kautta.

Lue tästä kyseiseen artikkeliin perustuva juttu, niin tiedät mistä on kyse:

Vetovoiman laki on kvanttifysiikan käsite, joka tuli kuuluisaksi Salaisuus (2006) -elokuvan myötä. Vetovoiman lain periaate on, että ajatuksemme ja tekomme muodostavat värähtelyä, joka vetää jatkuvasti puoleensa vastaavia asioita, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja.

Kvanttifysiikan mukaan aine (materia) koostuu tiivistyneestä energiasta, ja kaikki maailmassa on peräisin tästä eri tasoilla värähtelevästä energiasta. Materia sisältää tietoisuuden, joten mitä tahansa ajattelemme, sanomme tai teemme muodostaa värähtelyä, joka sitten muokkaa sisällämme ja ympärillämme olevaa energiaa. Energiamme vetää puoleensa jatkuvasti kaltaistaan energiaa; hyvä hyvää ja huono huonoa. Eli toisin sanoen, ajatuksistamme tulee asioita.

Vetovoiman laki toimii 24/7, halusimme tai emme. Kaiken sen mitä meillä on elämässämme nyt, sekä hyvän että huonon, olemme siis itse luoneet. Jos vallitsevat ajatuksesi ovat: “Inhoan kurjaa työtäni, vihaan työmatkaani, olen aina köyhä ja rakkauselämäni on surkeaa”, värähtely, jota lähetät ulospäin, vetää puoleensa yhteensopivaa värähtelyä, antaen elämääsi lisää samanlaista surkeutta.

Opettele tuntemaan kiitollisuutta

Kiitollinen nainen pellolla
Vetovoiman lain mukaan, mitä kiitollisempi olet, sitä enemmän saat. Kuva: Pixabay

Kuvittele että annat kahdelle ihmiselle syntymäpäivälahjat. Yksi on ilahtunut ja todella näyttää sen. Toinen osoittaa vain hieman kiitollisuutta. Kummalle annat todennäköisemmin lahjan seuraavana vuonna?

Universaali energia, tai Lähde, toimii samalla tavalla. Mitä kiitollisempi olet kaikesta mitä sinulla on, sitä enemmän se vastaa onnellisuuden tunteeseesi ja lähettää lisää hyviä asioita. Joten omaksu kiitollinen asenne. Ajattele päivittäin kolmea asiaa, mistä olet kiitollinen, vaikka kiitollisuudenkohteesi olisivat hyvin yksinkertaisia asioita: herkullinen lounas, vähemmän liikenneruuhkaa kuin oletit ja lämmin hymy tuntemattomalta.

Omaksu tapa tuntea tyytyväisyyttä ja etsi asioiden positiiviset puolet, sen sijaan että keskittyisit negatiivisuuteen. Ala ”kuppi on puoliksi täynnä” -ihmiseksi!

Luot sen mihin keskityt

Tässä kolme yksinkertaista tapaa saada vetovoiman laki toimimaan eduksesi:

  1. Tiedä mitä haluat. Lopeta sellaisten asioiden ajattelu mitä et halua, ja ole selvillä siitä, mitä haluat. Keskity ajattelemaan haluamaasi. Esimerkiksi: Haluan työn, jossa voin käyttää lahjakkuuttani ja taitojani, ja missä minua arvostetaan; haluan tavata mielenkiintoisia ihmisiä; haluan että työmatkassani menee vähemmän kuin puoli tuntia.
  2. Ajattele että toiveesi ovat jo olemassa. Kun tiedät mitä haluat, ajattele toiveitasi positiiviseen, onnelliseen tapaan, kuin olisi vain ajan kysymys, milloin kaikki tapahtuu. Usko että niin käy, ja karkota kaikki epäily. Epäily on vihollisesi. Opi vain luottamaan.
  3. Ole aktiivinen. Jos etsit rakkautta, ei ole järkeä kuvailla täydellinen kumppani ja istuutua sitten paikoilleen tekemättä mitään asian suhteen – sinun täytyy auttaa universumia auttamaan sinua. Ota ensimmäiset askelet, jotta energialla olisi jotain mihin vastata. Ala keskittymään aktiviteetteihin, joista nautit. Saatat tavata jonkun, jolla on samanlainen maku. Jos lempiaktiviteettisi on neulominen – neulo. Toiveidesi mies ei välttämättä ole neulomisryhmässä, mutta hänen siskonsa saattaa olla…

Ole onnellinen

Naurava lapsi
Onnellisuus ja luottavainen asenne tulevaisuutta kohtaan auttaa. Kuva: Unsplash

Sutcliffe kirjoittaa, että hänen elämässään on ollut kaksi ajanjaksoa, milloin asiat ovat todella menneet mallikkaasti. Molempiin kokemuksiin liittyi uuteen maahan muuttaminen, voimakkaat vapauden, onnen ja jännityksen tunteet. Kumpaankaan ei liittynyt epäilystä, huolta tai pelkoa. Molemmissa tapauksissa onnelliset sattumukset tulivat yksi toisensa jälkeen, ovet avautuivat ja hyvät asiat tuntuivat tapahtuvan aivan kuin tilattuna.

Sutcliffe on kokenut myös huonoja jaksoja elämässään, milloin mikään ei tuntunut menevän oikein. Kun hän sitten myöhemmin katsoi elämäänsä taaksepäin, hän näki olleensa todella onneton, ja tajusi että oli lähettänyt ulospäin negatiivista energiaa.

Karu totuus vetovoiman lain mukaan on, että mitään hyvää ei tapahdu, jos värähtelet vain onnetonta oloa.

Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta positiivisuus on ainoa keino hyötyä vetovoiman laista. Kaikki on kiinni ajatuksistasi – varmista että ne ovat hyviä.

Mitä ajattelet vetovoiman laista? Uskotko, että positiivisilla ajatuksilla voidaan ”tilata” hyviä asioita elämään?


Lähde: Fab after Fifty

[mc4wp_form id="278"]