Kaurahiutaleista saat tehtyä terveellisen aamupuuron ja herkullisen kauramurupaistoksen. Mutta olemassa on syömisen lisäksi myös tukuittain muita hyödyllisiä keinoja käyttää kaurahiutaleita. Tässä niistä muutamia:

Hajun poisto

Kaurahiutaleet voivat auttaa poistamaan epämiellyttäviä hajuja jääkaapista tai pakastimesta. Hienonna hiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi, kaada sitten kaurajauho kulhoon ja laita jääkaappiin. Voit käyttää kaurahiutalejauhoa myös tuhkakupin reunalla imemässä tupakan hajua.

Pelaa Ridgen Forresterin seurassa CasinoEurolla!

Keiton saostaminen

Kaurahiutaleet ovat mainio jauhon korvike, kun ne ensin hienonnetaan tehosekoittimessa. Kaurahiutalejauholla voi esimerkiksi saostaa keittoja, tai käyttää niitä korppujauhon asemasta.

Auringonpolttaman ihon rauhoittaminen

Kaurahiutaleista tehdyllä jauholla voit myös rauhoittaa auringonpolttamaa ihoa. Laita jauhot sukkaan tai sukkahousuihin ja solmi kiinni. Kiinnitä sukka kylpyammeen hanaan, täytä amme ja rentoudu kaurakylvyssä.

Koiran kutisevan ihon rauhoittaminen

Kaurakylpy on myös hienovarainen ja tehokas keino rauhoittaa lemmikin kutisevaa ihoa. Hienonna kaurahiutaleet tehosekoittimessa ja liota lämpimään veteen. Jos koirasi ei pidä kylvystä, voit myös sekoittaa vettä ja kaurajauhoa (1:1) tahnaksi, jota hierot lemmikin iholle. Huuhtele käsittelyn jälkeen.

Tee lämpötyyny

Kaurahiutaleilla täytetystä vanhasta sukasta saat myös erinomaisen lämpötyynyn, jonka voi lämmittää mikrossa. Toimii yhtä hyvin kuin riisitäytteinen lämpötyyny, ja tuoksuu paremmalta.

Sekoita kylvömultaan

Kaurassa on mineraaleja ja ravintoaineita, jotka voivat toimia lannoitteena kasveillesi. Sekoita lusikallinen kuivia kaurahiutaleita kylvömultaan antaaksesi ruukkukasveillesi lisävoimaa.


Lähde: Silversurfers

Kuvat: Unsplash, Pexels

[mc4wp_form id="278"]