Terapeutti ja kirjailija Tommy Hellstenin elämään on mahtunut viime vuosina niin suurta surua kuin uutta rakkautta.

Useita menestysteoksia kirjoittaneen kirjailija, terapeutti, teologi ja kouluttaja Tommy Hellstenin, 69, vaimo Carita menehtyi äkillisesti kesäkuussa 2017 verenmyrkytykseen. Tommy kuvailee vaimon menetystä seurannutta aikaa ”rakkaudella räätälöidyksi vastoinkäymiseksi”.

– Minua on prosessoitu melkoisesti, raastavaakin on ollut, mutta jotain oleellista rakkaudesta on kirkastunut, hän kertoo Annan haastattelussa.

Leskeksi jäätyään Tommy aloitti melko pian uuden parisuhteen Caritan hyvän ystävän kanssa, mutta suhde päättyi eroon vajaa kaksi vuotta myöhemmin. Sittemmin Tommy on löytänyt elämäänsä uuden rakkauden.

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

Kirja parisuhteesta ja rakkaudesta

Tommy on kolmekymmentä vuotta kestäneet kirjailijauransa aikana ehtinyt julkaista jo yli 30 kirjaa, joiden joukossa on useampia klassikkoteoksia, kuten Virtahepo olohuoneessa ja Saat sen mistä luovut.

Tommyn uusin teos Virtahepo makuuhuoneessa, miksi rakastaa voi vain vapaudessa julkaistiin hiljattain. Annan mukaan kirjailija on aikonut pitkään kirjoittaa rakkaudesta ja parisuhteesta, ja vihdoin aika tuntui sopivalta.

Kirjan sanoman mukaan rakkauteen sisältyy paljon kärsimystä ja heikkouksien myöntämistä, mutta lopulta hyvä parisuhde voi olla suuren ilon lähde ja auttaa kasvamaan ihmisenä.

Työntäyteinen juhlavuosi

Syyskuussa pyöreitä kymmeniä täyttävä kirjailija ei haaveile eläkkeelle jäämisestä. Juhlavuoteen mahtuu uuden kirjan lisäksi oma tv-ohjelma AlfaTV:llä.

— Oma tv-ohjelma on ollut unelmani jo vuosia. Olen syvästi kiitollinen siitä, että se nyt toteutuu. Alussa olin myös kauhuissani: osaanko, riitänkö, uskallanko vain olla oma itseni yrittämättä mitään? Nyt se pelko on selätetty ja huomaan jotenkin viihtyväni uudessa roolissani, kertoo Tommy AlfaTV:n tiedotteessa.

Tommy odottaa, mitä elämä vielä tuo tullessaan.

– Lähes kaikki unelmani ovat toteutuneet, ja odotan uteliaana, mitä on vielä edessä, hän kertoo Annalle.

Sureminen on muuttunut hiljentymiseksi

Tommy kertoo, että suru Carita vaimon kuolemasta on muuttanut muotoaan. Nykyisin haudalla käydessään kirjailija kokee suremisen sijaan hiljentyvänsä.

– En tiedä missä hän on. Hän on jatkanut matkaansa, ja samalla minun elämäni menee eteenpäin. Suru on opettanut myös sen, että toinen ihminen ei koskaan voi tulla korvaamaan toista. Juice laulaa Syksyn sävel -iskelmässä, että ’ole mulle vähän aikaa hän’, mutta oikeasti hyvä suhde voi alkaa vasta sitten, kun on päästänyt irti menetetystä puolisosta, kuvailee kirjailija.


Lähde: Anna

Kuva: Wikimedia Commons

[mc4wp_form id="278"]