Suomalaiset Veikkausliiga-joukkueet ovat kansainvälisissä peleissä tällä kaudella uuden, rahakkaan mahdollisuuden edessä, kun Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan rinnalla alkaa Uefan uusi Konferenssiliiga. 

Uusi koko kauden mittainen sarja merkitsee sitä, että europelien lohkovaiheeseen selviää yhteensä 96 joukkuetta – 32 joukkuetta kustakin liigasta. Suomen mestari HJK aloittaa normaaliin tapaan karsinnat vaikealla polulla kohti Mestarien liigaa, mutta jos ja kun ovet eivät aukea sinne, saa se vielä uuden mahdollisuuden Eurooppa-liigaan sekä tarvittaessa Konferenssi-liigaan. 

Vedonlyöntiyhtiö NordicBet arvelee, että Konferenssiliigaan selviytyminen on HJK:lle suorastaan todennäköistä: Sen takaavat suosiolliset vastustajat karsintojen viimeisissä vaiheissa. Voidaan puhua jopa Klubin tämän kauden ykköstavoitteesta. 

Europelit ovat kirjaimellisestikin (etenkin) suomalaisseuroille europelejä – lohkovaiheeseen pääsy takaa seitsennumeroiset tienestit. 

– Eurooppa-liigan päässeet joukkueet Uefa palkitsi viime vuonna 2,9 miljoonalla eurolla. Lisäksi voitoista ja tasapeleistä tuli satojentuhanisen bonukset. Puhutaan suomalaisseuralle valtavista rahoista, jopa sellaisista, jotka voisivat vihdoin tehdä HJK:sta sen kauan kaivatun “Suomen Rosenborgin”,  joka etenisi säännöllisesti myös Mestarien liigaan, maalailee Mattias Wennerkvist NordicBetiltä. 

Myös Inter, KuPS ja Honka aloittavat tänä vuonna karsinnat suoraan Konferenssiliigaan Eurooppa-liigan sijaan, mutta niiden polku lohkovaiheeseen on kuitenkin HJK:ta pidempi.

Kertoimet: HJK
– Selviytyy Konferenssi-liigan lohkovaiheeseen 1.50
– Selviytyy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen 5.00
– Selviytyy Mestarien liigan lohkovaiheeseen 10.00

Lähde: NordicBet

[mc4wp_form id="278"]