Arkiruuat ovat kehittyneet vuosien saatossa runsaasti. Nykyisin suomalaisten suosikkiarkiruokiin kuuluu makaronilaatikko sekä jauhelihakastike, mutta yhä useammin esimerkiksi pizza ja erilaiset tacoruuat.

Me listasimme artikkeliimme muutaman klassikon, jotka ovat kenties jo poistuneet monen päivittäisestä arkiruokarepertuaarista.

1. Jauheliharisotto

Nykyisin risotto on trendikäs juhlaruoka, mutta takavuosina risotoksi kutsuttiin mössöä, johon lisättiin riisiä, herne-maissi-paprikaa sekä jauhelihaa. Tällainen risotto ei enää nykyään taida kuulua kovinkaan monen päivittäiseen ruokavalioon.

2. Kotitekoinen hernekeitto

Hernekeitto on takuuvarmasti yksi halvimpia arkiruokia, joita kaupasta purkista ostamalla saa. Tästä syystä itse tehty hernekeitto on kadonnut lähes tyystin arkiruokien listalta, vaikka kyseessä on edelleen laadukas ja maittava herkku.

3. Kananmunakastike

Muistatko tämän klassikon? Valkoinen kastike, johon on lisätty keitetyn kananmunan palasia. Ehkä on hyvä, että jotkut ruuat ovat vain yksinkertaisesti hävinneet…

4. Läskisoosi

Läskisoosi ei tainnut olla enää 80-luvullakaan päivittäinen herkku, mutta nykyisin läskisoosia eli rasvaista siankylkeä ruskeassa kastikkeessa ei taida saada juuri mistään.

5. Maksaruuat

Maksakastike oli 80-luvun alakoululaisille tuttu juttu, mutta nykyisin arkiruokana maksaa näkee harvemmin, vaikka tämän herkun hintataso on yhä edelleen todella maltillinen.

Kaipaatko parempaa arkiruokaa? Nappaa CasinoEurolta gourmetrahat kesäksi

[mc4wp_form id="278"]