top-3 kirjat itsensä kehittämiseen

Itsensä kehittäminen voi tulla ajankohtaiseksi, mikäli huomaat toistuvasti samoja haitallisia käytöstapoja, olet stressaantunut tai ahdistunut arjessasi. Omia käytöstapojaan sekä ajatusmalleja voi muuttaa ja näin ollen edistää omaa henkistä hyvinvointia. Olemme koonneet 3 parasta kirjaa itsensä kehittämiseen, joiden lukeminen voi olla tähän astisen elämäsi paras päätös. Ne voivat parhaimmassa tapauksessa auttaa sinua eteenpäin elämässäsi sekä lisätä hyvinvointiasi kaikilla elämän osa-alueilla. Nappaa kirjavinkit talteen!

Pelaa CasinoEurolla kätevästi omilla pankkitunnuksillasi. Tee tili jo tänään!

Tunne lukkosi – Kimmo Takanen

Tunne lukkosi on kirja, joka tulisi mielestämme olla osa perusopetusta. Kirjan kirjoittaja Kimmo Takanen on pitkän linjan skeematerapeutti sekä kouluttaja. Kirja esittelee 18 erilaista tunnelukkoa sekä niiden vaikutusta joka päiväiseen elämäämme. Toistatko jatkuvasti haitallisia toimintatapoja? Joudutko haasteisiin parisuhteissasi? Alistutko toistuvasti toisten tahtoon? Kirja avaa selkeästi, miten lapsuutemme sekä muu menneisyytemme vaikuttavat nykyhetkeen sekä tapaamme toimia sekä ajatella.

Kirjassa on testejä, joiden avulla omia tunnelukkoja voi tunnistaa. Jokaisen tunnelukon yhteydessä on kattava kuvaus tunnelukosta sekä havainnollistavia esimerkkejä, millaisissa tilanteissa tunnelukko voi tulla esiin. Kirja tarjoaa myös vaihtoehtoisia toimintamalleja entisten haitallisten toimintamallien sijaan.

Kirja on silmiä avaava teos, joka voi alkuun herättää voimakkaitakin tunteita. Kirjasta on tehty myös jatko-osia, kuten Tunnelukkojen työkirja sekä Parisuhteen tunnelukot. Tunne lukko -testin voi tehdä kätevästi myös internetissä, mutta suosittelemme tunnelukkoihin tarkemmin tutustumista kirjan avulla.

Ajattele kuin munkki – Jay Shetty

Ajattele kuin munkki on sosiaalisessa mediassa suositun Jay Shettyn esikoisteos, joka julkaistiin vuonna 2020. Jay Shettystä piti tulla munkki, mutta luostarissa palvelemisen sijaan hän koki elämäntehtäväkseen levittää munkkien sanomaa sosiaalisena vaikuttajana. Jay Shetty tiivistää kirjassaan buddhalaismunkkien opetukset helposti ymmärrettäviksi neuvoiksi sekä harjoituksiksi, joiden avulla jokainen voi parantaa elämänlaatuaan.

Kirjan avulla on mahdollista irtautua negatiivisista ajatuksista, löytää parhaat kyvyt itsestään sekä saavuttaa sisäisen rauhan. Kirjassa tarkastellaan muun muassa arvoja, identiteettiä, elämän tarkoitusta, rutiineja, kiitollisuutta sekä ihmissuhteita. Kirja on erinomainen teos, joka suorastaan nielaisee mukaansa. Ehkäpä juuri tästä syystä kirja on ollut yksi viime vuoden myydyimpiä kirjoja maailmanlaajuisesti.

Läsnäolon voima – Eckhart Tolle

Läsnäolon voima on yksi maailman myydyimpiä henkisen kasvun teoksia. Kirja on julkaistu jo vuonna 1997 ja se on käännetty yli 30 eri kielelle. Vaikkakin teos on iältään klassikko, on se kiireisessä nyky-yhteiskunnassamme ajankohtaisempi kuin koskaan. Tolle painottaa teoksessaan läsnäolon sekä nykyhetken merkitystä. Useimmat ihmiset elävät menneisyydessä tai tulevaisuudessa, joka aiheuttaa sisäistä ristiriitaa, ongelmien paisuttelua sekä ahdistusta.

Kirjassa neuvotaan, kuinka voi irtautua mielen kahleista sekä keskittyä elämään nykyhetkessä, ei menneisyydessä eikä tulevaisuudessa. Tolle puhuu kirjassa tarkkailijan roolista, jolloin henkilö voi huomata sisäisen puheen sekä haitalliset ajatusmallit ja sitä kautta muuttaa toimintatapojaan. Mikäli henkilö ei ole aktiivinen tarkkailija, pääsee haitallinen ego valloilleen, joka lisää kantajansa tuskaa. Kirjassa opetellaan myös tunnistamaan kärsimyskehon aktivoituminen, joka ruokkii entisestään ihmisen pelkoa ja ahdistusta.

Kirjassa on useita harjoituksia rauhoittumiseen sekä oman mielen tarkkailuun, joiden avulla voi saavuttaa tyyneyden. Tollen kirja on auttanut lukuisia lukijoita löytämään sisäisen rauhan sekä onnellisuuden. Se avaa yksinkertaisen kauniisti sen, mikä elämässä todellisuudessa on tärkeää; läsnäolo. Tollea suoraan lainaten; ”Muista, että tämä hetki on kaikki mitä sinulla on. Tee nykyisyydestä elämäsi keskiö.”

Minkä kirjan sinä valitset ensimmäiseksi?

Artikkelikuva: Pixapay

[mc4wp_form id="278"]