Onko sinulla ollut keski-iän kriisi? Jos vastasit myöntävästi, et ole yksin. Mutta usko pois, 50 on uusi 18! Viisikymppisten ja kahdeksantoistavuotiaiden välillä on enemmän yhtäläisyyksiä kuin uskoisitkaan.

Kuten aikuisuuden kynnyksellä olevat 18-vuotiaat, myös viisikymppiset käyvät läpi hyvin merkittävän muutoksen elämässään. 18 ikävuoden tienoilla kehomme koki massiivisen hormonaalisen muutoksen. Viisikymppisenä koemme vastaavan hormonaalisen muutoksen, paitsi että tällä kertaa kyse on jostain aivan uudesta: vaihdevuosista.

Molemmilla ajanjaksoilla on valtava vaikutus elämäämme. 18-vuotiaana meistä tuli itsenäisiä. Kun täytämme 50, elämämme olosuhteet muuttuvat, perheemme muuttuu ja mikä tärkeintä, me muutumme. Kuten kolmisenkymmentä vuotta aikaisemminkin, meistä tulee taas itsenäisempiä.

Miksi taistelemme muutosta vastaan?

Vaihdevuodet on luonnollinen siirtymisvaihe naisen elämässä. Siirtymisvaiheen aikana lepo, itsestä huolehtiminen ja oman ajan ottaminen on tärkeää. Ennen kaikkea, meidän täytyy oppia hyväksymään vaihdevuosien paljastama uusi versio itsestämme.

18-vuotiaana elämä oli pelottavaa, mutta elimme myös elämämme jännittävintä aikaa. Meillä ei ollut aavistustakaan mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

Elämä on pelottavaa viisikymppisenäkin, mutta unohdamme olla tästä innoissamme. Kuten 18-vuotiaana, meillä ei ole mitään käsitystä mikä meitä odottaa viidenkympin jälkeen. Yleensä tämä nähdään turhaan huonona asiana.

Kohtele itseäsi hyvin ja rakastavasti

Monet ikäluokkamme naisista tuntevat itsensä eksyneiksi, koska eivät löydä enää omaa paikkaansa. Yhteiskunta saa meidät uskomaan, että meillä ei ole enää merkitystä. Mutta tämä ei ole totta!

Arvosta itseäsi ja kohtele itseäsi hyvin. Päätä minne haluat mennä, ja ota joka päivä pieni askel kohti uutta päämäärääsi.

Meitä ei ole tarkoitettu jähmettymään pelosta tai piiloutumaan muulta maailmalta. Emme syntyneet syyttelemään itseämme asioista, jotka jätimme tekemättä tai teimme väärin.

Olemme täällä tekemässä oman osamme yhteiselle hyvälle, ja pitämässä hauskaa.

Mennyt on mennyttä – Vain sillä on väliä, mitä aiot tehdä tulevaisuudessa

Asenne vaikuttaa. Se, miten ajattelemme itsestämme, määrittelee minne voimme päästä elämässämme. Jos uskomme itseemme, voimme päästä minne haluamme.

Nyt on aika hemmotella, rakastaa ja rohkaista itseä. Meidät on biologisesti suunniteltu aloittamaan uusi elämä vaihdevuosien jälkeen 50 ikävuoden tienoilla. Kun uskomme että 50 on uusi 18, voimme astua uuteen ikäkauteen täynnä optimismia ja iloa.

Läpikäymme siirtymävaihetta, kuten 18-vuotiaanakin, mutta emme ole enää sama ihminen: olemme parempia, fiksumpia ja viisaampia.

18-vuotiaana et todennäköisesti osannut kuvitella millaista elämäsi olisi tänään. Olet kokenut niin paljon vuosien varrella: rakkautta, iloa, sydänsärkyä, kipua, onnea, voittoja, tappioita ja niin edelleen. Kaikki nämä kokemukset ovat muodostaneet sinusta sen upean naisen, joka olet tänään.

Elämän parhaiden vuosien eläminen viidenkymmenen jälkeen on mahdollista.

Onni, kauneus, seikkailut ja uusi elämä viidenkympin jälkeen voi olla sinun todellisuuttasi.

Aloita tekemällä jotain pientä vain itseäsi varten, joka päivä.

Olemme viettäneet viimeiset kolmekymmentä vuotta pitäen huolta toisista. Olemme laittaneet toisten tarpeet omiemme edelle. Mutta nyt on meidän aikamme.

Keitä me olemme nyt, kun vastuu toisten huolenpidosta on poissa? Tämä on kysymys, johon meidän täytyy löytää vastaus.

On aika löytää itsemme uudelleen ja päättää, mitä haluamme tehdä lopun elämäämme.


Lähde: Fabulous 50s

Kuvat: Unsplash

[mc4wp_form id="278"]