Omikron on vallannut Suomen, minkä johdosta koronatartuntoja maassamme on tuhansia kappaleita. Tämä on johtanut jälleen uudenlaiseen sulkutilaan, jossa lukuisia palveluja on suljettu ja ystävien näkemistä suositellaan välttämään. Riskiryhmäläiset joutuvat pysymään sisätiloissa. Ajanjakso tuntuukin erittäin raskaalta ja ei mikään ihme, että oma jaksaminen on varmasti koetuksella. Olemme koonneet tähän vinkkejä, joista on toivottavasti hyötyä myös sinulle oman jaksamisesi kannalta.

Koita ajatella tulevaa

Toivotaan kaikki yhdessä, että korona menee ohi mahdollisimman pian. Asiantuntijat ovat epäilleet, että omikron olisi merkki pandemian päättymisestä. Mieti valoa, kevättä ja asioita, jotka tuovat sinulle iloa lähitulevaisuudessa. Positiivisten ajatusten voimalla sinun on helpompi jatkaa kohti tulevaa ja aikaa, jolloin taas perhettä sekä sukulaisia saa tavata ajan kanssa turvallisesti.

Soittele videopuheluita

Vaikka fyysiset tapaamiset on kielletty, ihmisiä voi edelleen tavata mukavasti videopuheluiden välityksellä. Sovi ystäväsi tai perheenjäsenten kanssa aika videotreffeille ja soita heille helposti esimerkiksi Facetimea tai WhatsAppia käyttämällä. Tällä tavalla näet heidän tutut kasvonsa ja saat kerrottua heille uusimmat kuulumiset kasvotusten. Esimerkiksi virtuaalikahvien juominen voi olla erinomainen ajatus, jossa saa sosialisoida kunnolla!

Suunnittele palkinto itsellesi

Anna itsellesi mukava palkinto, kun olet selvinnyt koronakriisin läpi. Käy läpi ajatuksissa, että mikä tuntuisi erityisen mukavalta. Olisiko se kenties ulkomaanmatka kaukaiseen kohteeseen? Vai haluaisitko ostaa uuden auton itsellesi? Vaihtoehtoja on yhtä monia kuin on ihmisiä, joten valitse vain sinulle kaikkein mieluisin haave. Koronaa on kestänyt jo kaksi vuotta ja se on tuonut monenlaisia muutoksia, joten mieti jokin oikeasti sinua ilahduttava palkinto.

Käy läpi virtuaalikursseja

Korona on sulkenut monenlaisia liikunta-aktiviteetteja ja harrastekerhoja. Moni niistä on myös siirtynyt nettiin, jossa opetus tapahtuu esimerkiksi Zoomin kautta. Katso esimerkiksi joogapaikkojen tai avoimien yliopistojen kurssitarjontaa – voit yllättyä niiden monipuolisuudesta. Lisäksi ulkomailta voi löytyä kaiken maailman virtuaalikursseja. Kotoa käsin harrastaminen on myös siinä mielessä joustavaa, ettei sinun tarvitse olla paikan päällä. Käytännössä opetus voi tapahtua mistä tahansa ja sinultakaan ei edellytetä sijaintivaatimuksia, mikä helpottaa myös sinun harrastamistasi. Jos oikein innostut opiskelusta, voit vielä miettiä, haluaisitko vaihtaa aikuisiällä alaa!

Artikkelikuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]