Suuri painonpudotus -ohjelmaan osallistunut Samuli onnistui pudottamaan hurjat 26 kiloa. 42-vuotias mies oli aluksi 140 kiloa ja nyt hänen ihannepainonsa pyörii 90 kilon paikkeilla. Samuli kertoo laihdutuksessaan Ilta-Sanomissa.

Personal trainerilla oli todella suuri merkitys hänen onnistumisensa kannalta. Hänen mielestään suomalaisten kannattaisikin satsata henkilökohtaiseen valmentajaan, joka räätälöi ohjelman aina asiakaskohtaisesti.

– En voi riittävästi korostaa personal trainerin tärkeyttä. Me ihmiset käytämme rahaa mitä tyhmempiin asioihin, joten se on loppujen lopuksi aika pieni summa sijoittaa itseensä. Olen onnekas, että löysin itselleni sellaisen pt:n, jonka kanssa meillä kohtaa kemiat hyvin.

Fyysisen kunnon paraneminen näkyy myös mielialassa. Hän kokee voivansa paljon paremmin kuin pitkään aikaan.

– Voin monta vuotta tosi huonosti, mutta henkinen hyvinvointini parani heti kun sain itseni parempaan fyysiseen kuntoon. Se on ollut minulle kaikkein isoin asia, Samuli sanoo nyt.

Armollisuus on myös tärkeä asia, jonka hän haluaa vielä sallia itselleen laihdutuksen saralla, vaikka tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

– Tavoitteeni on saada vielä 15 kiloa pois, mutta enää en ole niin ankara itselleni. Kyllä se sieltä tulee, kun antaa itselleen aikaa ja armoa, eikä palaa vanhalle tielle, Samuli sanoo.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]