Joulu ei valitettavasti kaikille suomalaisille ole välttämättä niin iloinen asia, jos joutuu kamppailemaan rahan, ruuan tai yksinäisyyden kanssa. Onneksi apua tarvitsevia on mahdollisuus auttaa eri tavoin ja apu ei tarvitse suuriakaan rahasummia. Tässä on muutamia apukohteita, joissa voi auttaa jo pienelläkin rahalla.

Virittäydy joulutunnelmaan nyt CasinoEurolla klikkaamalla tästä!

Hope ry:n joulupuu

Joulupuun tarkoituksena on auttaa köyhiä lapsiperheitä ja nuoria. Keräyksen tarkoituksena on kerätä lahjoja lapsille, jotka ovat esimerkiksi lastensuojelussa, huostaan otettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa. Järjestöllä on paikalliskeräyksiä, joissa voi muistaa lahjan saajaa. Vaihtoehtoisesti on mahdollista lahjoittaa netissä rahaa, joka ohjataan avun tarvitseville.

Jouluapua

Jouluapua on tarkoitettu vähävaraisten perheiden joulutunnelman luomiseksi. Sen tarkoituksena on yhdistää auttajat ja autettavat. Perheet itse kertovat, mitä he tarvitsisivat ja joulujutut ovat usein hyvinkin tavallisia – he voivat toivoa esimerkiksi jouluruokaa, hygieniatuotteita tai villasukkia.

Ruokakeräykset

Lähes jokaisella paikkakunnalla on ruokakeräyksiä, joiden tarkoituksena on kerätä vähävaraisille ruokalahjakortteja, joiden tarkoituksena on auttaa tuomaan jouluruokaa ja joulutunnelmaa. Tällä tavalla voi tuoda jouluruuan pöytään myös heille, jotka eivät muuten sitä saisi.

Kotimaan apu

Kotimaan avun tarkoituksena on auttaa hädässä olevia suomalaisia ja se toimii seurakuntien diakoniatyön välityksellä. Sen välityksellä voi auttaa joko konkreettisesti vapaaehtoistyöllä tai vaihtoehtoisesti antamalla rahaa. Rahat voivat mennä esimerkiksi ruoka-avun antamiseen tai ruokakassikeräykseen.

Artikkelikuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]