Valaistut joulukoristeet valloittavat pimeyttä ja joulukadut ovat avautuneet ympäri maailman. Suomessa on niin ikään joulukatu, joka herättää sympaattisuutta pienuudellaan. Iltalehti nimittäin uutisoi, että Vanhan Rauman 60 metrin mittainen joulukatu saattaa olla maailman lyhyin joulukatu. Se voittaa kevyesti Suomen lyhyimmän joulukadun tittelin, joten kyseessä onkin todella ainutlaatuinen nähtävyys.

Virittäydy joulutunnelmaan nyt CasinoEurolla klikkaamalla tästä!

Itsenäisyyspäivänä avattu katu tunnetaan nimellä Kitukränn. Vanhan Rauman joulukatu on koristeltu tänä vuonna näyttävästi erilaisilla audiovisuaalisilla elementeillä, joiden ansiosta tunnelma nousee todella korkealle. Kadulla on paikallisen raumalaisen taiteilijan Jaakko Niemelän toteutettuja upeita teoksia, joissa rakennuksiin seiniin kiinnitettyihin valeikkunoihin heijastetaan näyttäviä kuvia. Äänimaailmasta vastaavat lasten kertomukset sekä arkipäiväiset äänet suomalaisista kodeista.


Rauma on halunnut nousta joulukaupungiksi, minkä johdosta uudenlainen joulukatu on osa laajempaa hanketta. Vanha Rauma onkin yksi ainutlaatuisimmista matkakohteista Suomessa sen idyllisen tunnelman takia. Se sai UNESCOn myöntämän maailmanperintökohteen tittelin jo 90-luvun alussa, mikä kuvastaakin sen ainutlaatuisuutta.

– Joulukaupunkihankkeessa idea Suomen ja mahdollisesti jopa maailman pienimmästä joulukadusta lähti kaupunkilaisilta, ja Vanha Rauma Yhdistys oli asiassa myös aktiivinen. Pohdimme, mitä voimme hankkeen tiimoilta toteuttaa tänä vuonna. Keksimme, että Kitukränn olisi sopiva kohde, Saarinen sanoi.

Kitukränn on siis kansainvälisessäkin mittakaavassa uskomaton kohde, joka on vierailemisen arvoinen paikka. Joulukatu on avoinna aina 26. joulukuuta saakka, joten sitä ehtii vielä hyvin ihastelemaan. Katu on valaistu päivittäin klo 15.30-22.

Lähde: Iltalehti

[mc4wp_form id="278"]