ruusukimppuja

Kukat tekevät ihmisistä parempia, onnellisempia ja auttavaisempia; ne ovat auringonvaloa, ruokaa ja lääkettä sielulle – Luther Burbank (1849-1926)

Kukkakimpun saaminen piristää kenen tahansa päivää, mutta kuten Burbank jo sanaili noin sata vuotta sitten: niillä voi myös olla mitä moninaisempia positiivisia vaikutuksia. Uudet tutkimukset paljastavat, että kukat tekevät hyvää mielen ja keho hyvinvoinnille usealla eri tavalla.

Mieliala kohenee

Tutkimukset osoittavat, että huonekasvit nostavat mielialaa ja lisäävät luovuutta. Niiden positiiviset vaikutukset kestävät päiviä.

Terveys paranee

Leikkauksesta toipuvilla potilailla, joiden sairaalahuoneessa oli kukkia tai huonekasveja, oli tutkimuksen mukaan matalampi verenpaine kuin muilla. He myös tunsivat olevansa virkeämpiä ja tarvitsivat vähemmän kipulääkkeitä.

Työntekijät, joiden toimistoissa oli huonekasveja, pitivät vähemmän sairaslomapäiviä kuin muut. Väsymys, päänsärky, kurkkukipu, yskä ja kuiva iho vaivasivat vähemmän henkilöitä, jotka viettivät aikaa huonekasveja sisältävissä tiloissa.

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

Stressi vähenee

Kasveilla ja kukilla on tunnetusti stressiä vähentävä ja verenpainetta madaltava vaikutus. Jopa viisi minuuttia tällaisessa ympäristössä voi auttaa. Kasvit saavat ihmiset tuntemaan olonsa rennommiksi ja tyytyväisemmiksi. Kasveista huolehtiminen auttaa selviämään negatiivisten tunteiden ja yksinäisyyden kanssa.

Tuottavuus kasvaa

Huonekasvien sijoittaminen toimistotiloihin kasvattaa työntekijöiden tuottavuutta jopa 15 prosentilla. Vihreät toimistotilat voivat lisätä työntekijöiden onnellisuutta. Ne myös viestivät ympäristöstä ja työntekijöistään välittävästä työnantajasta.

Ihmisistä tulee empaattisempia

Kasvit ja kukat luovat kutsuvan ilmapiirin ja kokoavat ihmisiä yhteen. Huoneessa olevat kukat lisäävät tutkitusti perheenjäsenten ja ystävien välistä yhteyttä ja lisäävät empatiakykyä.

Keskittymiskyky paranee

Kasvit parantavat keskittymiskykyä. Ihmiset kertovat olevansa valppaampia vihreässä ympäristössä. Lapset, jotka viettävät aikaa kasvien keskellä, oppivat tietoa paremmin.


Lähde: Positive Prescription

Kuva: Unsplash

[mc4wp_form id="278"]