Kesää on vielä jäljellä, joten nyt ehtii vielä hyvin piipahtaa kauniissa kesäkohteissa! Pitkien päivien ansiosta matkat taittuvat mukavasti autolla, junalla tai bussilla. Nämä kohteet ovatkin erinomaisia vaihtoehtoja lyhyille päiväreissuille tai vaihtoehtoisesti voit jäädä paikan päälle yöksi. Ovatko seuraavat kohteet jo sinulle tuttuja?

Pelaile CasinoEurolla samalla, kun liikut ympäri Suomea! Siirry tästä pelaamaan!

Mathildedal

Idyllinen Mathildedal sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja tunnin ajomatkan päässä Turusta. Merellinen ruukkikylä on viimeisten vuosien aikana noussut todelliseen kukoistukseen, minkä johdosta siellä onkin paljon elämää. Kylässä elää vakituisesti n. 100 asukasta, mitä on vaikea uskoa etenkin vilkkaana kesäpäivänä, kun matkailijoita on runsaasti.


Mathildedalissa on kävelyetäisyydellä paljon nähtävää – voit herkutella suklaapuodissa, käydä moikkaamassa alpakoita, tehdä ostoksia paikallisen kutomon tuotteista tai nauttia merellisestä tunnelmasta satama-alueella. Lähellä oleva Teijon kansallispuisto mahdollistaa, että voit käydä nauttimassa luonnon rauhasta hienon reitin varrella. Rreitit vaihtelevat n. 1 kilometristä jopa n. 9 kilometrin rengasreittiin saakka. Mathildedal onkin ainutlaatuinen vierailukohde, jos et ole aiemmin ehtinyt käydä siellä!

Kotka

Kotka on nostanut profiiliaan viimeisen parin vuoden aikana merkittävällä tavalla, kun suomalaiset ovat innostuneet merellisestä satamakaupungista. Sen sijainti on todella hyvä, sillä pääkaupunkiseudulta matkan taittaa runsaassa 1,5 tunnissa helposti autolla. Lisäksi joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät, joten matka taittuu mukavasti esimerkiksi bussilla ja suhteellisen kohtuulliseen hintaan. Lisäksi tänä vuonna on ollut myös hieman harvinaisempi vaihtoehto matkantekoa varten, sillä Kotkaan järjestettiin jopa risteilyjä Helsingistä käsin.

Kotkassa on monia mielenkiintoisia matkakohteita, joissa on mukava viettää aikaa. Esimerkiksi keskustassa sijaitsee useita puistoja, joissa on mukava viihtyä. Sapokan vesipuisto, Veistospromenadi ja Katariinan meripuisto ovat ansainneet lukuisia palkintoja. Merikeskus Vellamossa on mahdollisuus tutustu merenkäyntiin vaikuttavassa ympäristössä. Kaupungissa on monia herkullisia ruokapaikkoja, joissa on mukava piipahtaa.

Jos kaupunki on tullut jo tutuksi, voit harkita alueeseen tutustumista merellisestä perspektiivistä. Kaupungin edessä on yli 400 saarta! Kotka on tunnettu ennen kaikkea kauniista saaristosta, jossa kannattaa vierailla matkan aikana. Alueella toimii monia yhteysaluksia, joiden kyydissä pääset näppärästi Kaunissaareen, Haapasaareen sekä Kuutsaloon saakka.  Esimerkiksi Kaunissaaressa on upeita paikkoja, joissa silmä lepää – siellä on kauniita hiekkarantoja, joissa pulahtaminen käy mukavasti viihtyisän retkipäivän ohella. Hyvällä kelillä kannattaakin siis pakata piknik-laukku mukaan ja nauttia herkullisista eväistä upeassa saaristossa, kesäpäivästä tulee varmasti ikimuistoinen!

Vanha Rauma

Tiesitkö, että Pohjoismaiden suurin vanha puukaupunkialue löytyy Suomesta? Vanha Rauma on Unescon suojelema maailmanperintökohde, jossa on aistittavissa todella hurmaavaa tunnelmaa. Satoja vuosia vanha alue muodostuu n. 600 rakennuksen alueesta, joka hurmaa kävijän heti ensimetreiltä alkaen. Suloiset mukulakivikadut ja herttaiset talot näyttävät syötävän sulosiilta. Välitön ilmapiiri on todella hyvin aistittavissa ja kävelemisen ohessa on mukava piipahtaa käymässä paikallisissa kahviloissa maistelemassa paikallisia herkkuja. Vanha Rauma on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka hieman kauempaakin.

Vanhan Rauman alueen tunnusmerkiksi on mielletty Vanha Raatihuone, josta ei voi erehtyä – nykyisin museona toimiva rakennus on väriltään keltainen ja seisoo vankasti torin laidalla. Lähistöllä on myös muita mielenkiintoisia museoita, joissa kannattaa piipahtaa. Jos haluat nauttia Raumasta hieman erilaisesta perspektiivistä, voit käydä kaupungin vesitornissa sijaitsevassa ravintolassa ja ihailla samalla paikallisia maisemia!

Nämä kohteet kannattaakin ehdottomasti katsastaa, kun suunnittelet seuraavan kerran visiittiä hienoissa paikoissa. Lähde nyt siis mukavasti matkustamaan kotimaassa ja ihastele vielä Suomen suvea parhaimmillaan!

[mc4wp_form id="278"]