Milloin siivosit viimeksi nämä unohdetut kohdat kodissasi?

Kodin siivous voi vaikuttaa suoraviivaiselta tehtävältä, mutta asunnoista löytyy itseasiassa monia sellaisia paikkoja, jotka helposti unohtuvat kokonaan jopa perusteellisempaa siivousta tehdessä.

Tässä viisi sellaista aluetta, jotka usein jäävät vaille siivoojan huomiota.

Lattialistat

Pölyiset lattialistat saavat puhtaimmankin kodin näyttämään likaiselta, mutta koska ne eivät ole silmien tasolla, emme monestikaan huomaa kuinka lika kertyy listojen päälle.

Saippuavedellä saat puhdistettua pinttyneet lattialistat helpoiten ilman että niiden maalipinta kärsii.

Jos huomaat niiskuttavasi ja aivastelevasi, vaikka olet vasta siivonnut kodin perusteellisesti, tarkasta mikä on lattialistojen tilanne.

Kaukosäätimet

Kaukosäätimiä koskettaa jokainen talon asukas, ja ne niistä voi tulla nopeasti oikeita bakteeripesiä. Sama koskee puhelimia ja yleisesti käytettyjä keittiön laitteita.

Varo vaurioittamasta kaukosäätimen nappuloita sitä puhdistaessasi. Poista paristot ja pyyhi sitten nihkeällä liinalla, johon olet suihkauttanut puhdistusainetta. Näppäinten väliin jumiutuneen lian voit puhdistaa myös vanupuikolla tai hammastikulla.

Patterit

Patterit eivät ole yleensä ole kodin kauneimpia asioita, joten niitä usein piilotellaan huonekalujen takana. Piilossa olevien pattereiden päälle kuitenkin voi huomaamatta kertyä iso kasa pölyä.

Käännä patteri pois päältä ennen kuin aloitat siivousoperaation, muuten voit polttaa kätesi. Hiustenkuivaajalla saat pölyn pois helpoiten, mutta myös pölyhuiska sopii tehtävään mainiosti. Pyyhi patterin pinta lopuksi lämpimällä saippuaveteen kastutetulla liinalla.

Viherkasvit

Se, että huonekasvit ovat eläviä, ei tarkoita etteivätkö ne voisi kerätä pölyä ja likaa, mikä voi näyttää rumalta etenkin silloin kun kasveihin heijastuu auringonvaloa.

Puhdista isojen kasvien lehdet pyyhkimällä ne kevyesti nihkeällä liinalla. Pidä kiinni lehdistä samalla kun pyyhit, jotteivat ne vaurioidu. Pehmeäharjaksinen maalipensseli tai hammasharja voivat toimia paremmin pienempien lehtien puhdistamiseen.

Ovet

Tahrat ja sormenjäljet piiloutuvat helposti ovenkahvojen ympäristöön, eikä niitä välttämättä huomaa kuukausiin tai jopa vuosiin. Puhdas mikrokuituliina ja antibakteerinen suihke ovat hyödyllinen parivaljakko ovia puhdistettaessa. Mutta jos haluat välttää liian voimakkaita kemikaaleja, tiskiainevesi soveltuu yhtä hyvin useimmille pinnoille.

Pyyhi myös ovenpäällinen sekä ovenkarmit.


Lähde: Silversurfers

Kuvat: Pixabay, Pexels, Unsplash

[mc4wp_form id="278"]