Tuntuuko siltä, että kaipaisit juttuseuraa? Yksinäisyys on Suomessa jatkuvasti lisääntyvä ongelma, kun yksinasuvien määrä kasvaa jatkuvasti. Ihmiset muuttavat ja menettävät usein samalla kontaktin vanhaan ja tuttuun piiriin. Tilanne saattaa olla vaikea etenkin uudelle paikkakunnalle muuttaessa tai ulkomailta kotimaahan palaaville. Tilannetta mutkistaa myös pitkät etäisyydet – Suomi on harvaan asuttu maa, joten esimerkiksi maaseudulla välimatkat muiden ihmisten tapaamiseksi voivat kasvaa yllättävänkin pitkiksi.

Pelaa ystävien kanssa myös CasinoEurolla klikkaamalla tästä!

Aikuisiällä uusien tuttavuuksien solmiminen on vaikeampaa, sillä opiskeluaikoina ja kouluissa ollessa tulee tutustuttua helposti uusiin ihmisiin. Työelämään siirtyessä uusia ihmisiä tapaa lähinnä työpaikalla, kun taas eläkkeelle siirtyessä kontakteja voi olla vaikeampi löytää.

Meille on tärkeää, että jokaisella on ystäviä ja Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka juuri nyt kaipaavat niin ikään uusia tuttavuuksia ja keskustelisivat mielellään juuri sinun kaltaisen upean ihmisen kanssa. Tämän takia olemmekin luoneet listauksen, jossa voi saada inspiraatiota uusien ystävien löytämiseksi!

Etsi ystävyysryhmiä

Haluaisitko uusia ystäviä, joiden kanssa keskustella kasvotusten vai olisiko mahdollista löytää ystävä, jonka kanssa esimerkiksi kirjoitella Whatsappissa tai Messengerissä? Ystävien löytäminen onnistuu nykyisellä aikakaudella helposti netin välityksellä. Esimerkiksi Facebookissa on lukuisia ystävyysryhmiä, joissa voi etsiä uutta keskusteluseuraa.

Osa ryhmistä on valtakunnallisia, kun taas toiset niistä ovat paikkakuntakohtaisia. Samalta paikkakunnalta olevien ihmisten kanssa voi lähteä vaikkapa kävelemään tai kysyä kahville vaihtamaan ajatuksia.

Toinen vaihtoehto, että ystävä voi löytyä vaikkapa toiselta puolelta maalta. Hänen kanssaan voi vaikkapa soitella ja vaihtaa ajatuksia puhelimitse. Kaikkia ystäviä ei nimittäin tarvitse aina tavata, vaan ystävyys voi muodostua yhtä hyvin virtuaalisia yhteydenpitoreittejä. Tämä onkin nykyään todella vaivatonta uusien kommunikointikanavien ansioista.

Kontakteja lasten kautta

Onko sinulla pieniä lapsia tai lapsenlapsia? Suvun nuorimmat tarjoavat mainion verukkeen tutustua uudenlaisiin ihmisiin ja käydä erilaisissa perhetapahtumissa. Vanhemmat voivat antaa lapsen hoidettavaksi, joten samalla on mahdollisuus hankkia uusia tuttuja sekä viettää yhdessä aikaa rakkaan lapsenlapsen kanssa. Mikä parasta, yleensä vanhemmuus tai isovanhemmuus yhdistää ihmisiä uudella tavalla, joten juttu voi lähteä liikkeelle jo todella matalalla kynnyksellä.

Leikkipaikoilla voi mennä rohkeasti juttelemaan muiden vanhempien tai isovanhempien kanssa. Moni ilahtuu, kun he saavat vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia toisten seurassa. Suomalaiset ovat tunnetusti innokkaita pitämään sosiaalista etäisyyttä ja kun kerran jää on murrettu, ihmiset ottavat yleensä hyvinkin lämpimästi vastaan. Lisäksi musiikkileikkikoulut ja perhekahvilat ovat oivia paikkoja, joissa voi saada saman henkistä juttuseuraa.

Paikalliset kerhot ja työväenopistot

Kansalaisopistot tai työväenopistot järjestävät paljon kohtuuhintaisia kursseja, joita on käytännössä katsoen maan ja taivaan väliltä. Lisäksi avoin yliopisto on oiva tapa tutustua ihmisiin, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Jos siis ilmoittaudut mukaan kurssille, voit samalla tutustua vastaavanlaisista aiheista innostuneisiin ihmisiin! Monet kurssit voivat johtaa esimerkiksi yhteisiin Whatsapp-rinkeihin tai yhteydenpitoon kurssin jälkeenkin. Niille onkin hyvä antaa mahdollisuus oman itsensä kannalta.

Muista myös vuosien takaiset tuttavuudet

Näitkö Facebookissa vuosien takaisen tuttavasi kuulumisia ja huomasit hänen elämäntilanteessaan yhtäläisyyksiä? Siinä tapauksessa kannattaa kirjoittaa hänelle ja tiedustella kuulumisia. Elämä voi yllättävällä tavalla tuoda yhteen ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole hetkeen pitäneet yhteyttä, mutta uudenlainen tilanne on yhdistänyt jännittävällä tavalla. Lisäksi vanhojen ystävyyssuhteiden uudelleenkäynnistys voi tuntua joistain helpommalta kuin täysin nollasta aloittaminen!

[mc4wp_form id="278"]