Mietitkö mökkisi myyntiä? Koronan jälkeen mökkikauppa on käynyt vilkkaana ja monin paikoin hinnat ovat nousseet jopa kymmeniä prosentteja. Jo pienillä muutoksilla voi tehdä ihmeitä yleisilmeeseen, mikä voi vaikuttaa positiivisesti potentiaalisen ostajan tai vuokraajan mielikuvaan mökistä. Nyt on vielä hyvä tilaisuus laittaa paikat kuntoon ennen lähestyvän syksyn saapumista. Katso nopea ja näppärä lista, jossa monet kohdat ovat helposti toteuttamiskelpoisia!

Mökillä pelaaminen onnistuu helposti CasinoEurolla klikkaamalla tästä!

Raivaa piha-alue

Eikö mökillä ole tullut juuri vietettyä aikaa? Tämä voi näkyä tontin piha-alueella. Kuvat ovat erittäin tärkeässä roolissa myynti-ilmoituksen kannalta ja jos ympäristö näyttää luotaan työtävältä, voi ostajien kiinnostus lopahtaa ennen kuin se ehti alkaa. Ennen mökin myyntiä kannattaa laittaa piha kuntoon leikkaamalla nurmikko ja raivaamalla esimerkiksi pystyyn kuolleet pensaat pois.

Mikäli pihalle on kertynyt turhaa tavaraa, esimerkiksi vanhoja ja ruostuneita pihatyökaluja tai koneita, kannattaa siirtää ne pois potentiaalisten ostajien nähtäviltä.

Jos haluat päästä mökistä mahdollisimman pikaisesti eroon, on hyvä miettiä, millaisia asioita voisi tehdä hyvin lyhyellä aikataululla. Pihan yleisilmettä voi nopeasti parantaa esimerkiksi edukkailla, auringonvalolla latautuvilla valaisimilla ja hauskoilla sekä suloisilla koriste-esineillä. Ne voivat luoda vaikutelman kotoisammasta ympäristöstä ja tehdä kävijän olon tervetulleeksi.

Pihan suursiivous ei välttämättä vie edes paljoa aikaa tai maksa kovinkaan paljon etenkään itse tehtynä, mutta sillä voi luoda merkittävän vaikutuksen koko pihan yleisilmeeseen!

Selvitä stailistin ja kuvaajan tilanne

Jos olet myymässä mökkiä kiinteistövälittäjän kautta, on hyvä selvittää, kuuluuko hänen välitysfirmansa palveluksiin stailisti ja ammattitaitoinen valokuvaaja. He voivat nimittäin saada ihmeitä aikaan. Tämä on todella tärkeää etenkin myynti-ilmoituksen kannalta, koska siisti ja tyylikäs mökki herättää kiinnostuksen takuulla varmemmin kuin esimerkiksi sotkuinen ja ahdas mökki.

Stailisti voi saada mökin loistamaan uudenlaisella tavalla sisätiloissa erilaisilla ratkaisuilla ja koriste-esineillä sekä hän voi karsia pois esineet ja asiat, jotka eivät välttämättä näytä hyvältä valokuvissa tai näytössä. Stailistien suosio on viimeisten vuosien aikana noussut räjähdysmäisesti etenkin asuntokaupoilla, joilla heidän käyttönsä on arkipäiväistynyt. Stailistin tarkoituksena on kartoittaa mökkisi tilanne ja korostaa sen parhaita puolia. Kun hän on saanut työnsä valmiiksi, paikalle tulee ammattitasoinen valokuvaaja, joka panostaa kuviin ja tuo niihin positiivisella tavalla eloa.

Jos myyt mökkiä itse, voit myös palkata stailistin ja valokuvaajan itse etsimällä hyviä kandidaatteja esimerkiksi Googlen kautta. Tällä tavalla voit olla heihin yhteydessä suoraan ja kertoa tilanteestasi.

Siivoa mökki huolella

Etenkin asuntonäytöllä pienetkin asiat voivat merkitä alitajuisesti paljon. Usealle ostajalle kotoisuus on tärkeä kriteeri – heti taloon sisään tullessa tulisi olla lämmin olo ja sinne olisi mukava tulla. Monelle esimerkiksi siivousaineen tuoksu luo vaikutelman, että kesäpaikasta on pidetty hyvää huolta. Tämän takia on hyvä panostaa esimerkiksi ikkunoiden pesuun ja huolelliseen imurointiin. Mahdolliset saniteettitilat on hyvä siivota huolella.

Lisäksi pölyjen pyyhkiminen ja lattioiden peseminen on tärkeää huolellisen yleisvaikutelman luomiseksi. Jos siivoaminen on jäänyt puolitiehen ja mökissä on pölyä, se saattaa etenkin pölyallergikoille luoda vaikutelman sisäilmaongelmista. Mökin tuoksua voi parantaa esimerkiksi sisustustuoksuilla, joten miedon tuoksun käyttämistä tai aiemmin mainitun pesuaineen tuoksua kannattaa harkita.

Kuten huomaat, jo pienillä asioilla voi saada muutoksia aikaan. Onnea mökkikaupoille!

Kuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]