NHL-pelaajien ulkoista habitusta säädellään tarkasti myös kaukalon ulkopuolella. Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen kertoi NHL Without A Map -ohjelmassa, että pukupakko ulottuu edelleen laajalle.

– Ensimmäisellä kaudella kun tänne tulin, pukukoodi oli meillä tosi tiukka. Vaikka oltiin roadilla (vieraspelikiertueella), piti olla puvut päällä vapaapäivinäkin. Nyt roadilla saa olla treenipäivinäkin farkut jalassa, mutta puku pitää olla matkustaessa edelleen. 

– (GM Joe) Sakic on vanhan liiton äijiä, joten varmaan sen takia meillä ei ole homma niin paljon rennommaksi muuttunut…

Pukeutumiskoodin rikkomisesta seuraa joukkueen sisäisiä, rahallisia sanktioita. Rantanen toteaa, että sakkokassan suurin kartuttaja on ruotsalaishyökkääjä André Burakovsky. 

– Tää on helppo vastaus. Hän on hauska jätkä ja tykkään tosi paljon, mut on hän kyllä vähän hönö myös. Ei hän voi sille mitään, mutta välillä on vähän väärää pukukoodia vaikka lentokoneeseen mennessä tai muualla. Muut ovat puvut päällä, niin André ilmestyy sinne lippis väärinpäin. Siitä joutuu sitten vähän maksamaan, Rantanen nauraa.  

Rantasen haastattelun molemmat jaksot löytyvät NordicBetin sivuilta täältä.

Rantasella mittatilauspukuja löytyy kaapista neljä.

– Niitä tulee kierrätettyä. Monilla voi olla kymmeniäkin, mutta itse en ole niillä hifistelijä. 

Coloradon pudotuspelit jatkuvat Vegasia vastaan kutkuttavassa 2–2-tilanteessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. 

Rantanen iloitsee siitä, että yleisö pääsee taas seuraamaan pelejä paikan päällä. Vegasissa halli otettiin Coloradoa vastaan ensimmäisen kerran täyteen koko NHL:ssä, ja Coloradossakin areenalle saa nyt ottaa jo yli 10000 katsojaa.

– Kun katsoo Kanadan divisioonan pelejä (jossa rajoitukset ovat tiukemmat) ja vertaa Jenkkidivisioonaan, se tuntuu vähän kuin eri liigalta. Ei pelin tasossa varmaan niin paljon ole eroa, mutta yleisö tuo lisää tunnetta, ja sitä kautta peliin tulee myös lisää fyysisyyttä. On tämä ihan eri peli kupla-playoffeihin verrattuna, Rantanen huomauttaa.  

Rantasen haastattelun molemmat jaksot löytyvät NordicBetin sivuilta täältä.

Artikkelikuva: Pexels

[mc4wp_form id="278"]