Moni meistä osaa heti nimetä omasta mielestä suloisimman eläimen, mutta tulisiko vastaavasti rumin eläin sinulle mieleen? Maailmalla on järjestetty useita äänestyksiä aiheesta ja Möykkykala on vienyt ylivoimaisia voittoja. Esimerkiksi BBC:n äänestyksessä se on vienyt kirkkaan voiton yli 10 000 äänellä.

Tyynellämerellä asuva Möykkykala eli psychrolutes marcidus vei äänestyksen ykköspaikan. Kala näyttää nimensä mukaisesti möykyltä, joka koostuu limaisesta kerroksesta ja hyytelömäisestä massasta. Siihen voi törmäillä kyseiseen kalaan sukellellessaan Australian tai Tasmanian alueella. Meille suomalaisille se on siis hyvinkin harvinainen näky, jos siihen ei törmää Oseaniassa matkustellessa.

Kala asustelee jopa 600-1 200 metriä merenpinnan alapuolella.

Kala ei ole syömiskelpoinen, mutta se voi vahingossa eksyi kalastajien verkkoon. Tämän johdosta Möykkykalasta on tulossa uhanalainen laji, koska sen laji pienenee jatkuvasti.

Pöllöpapukaija

Pöllöpapukaija eli kakapo on niin ikään noussut listoille korkealle. Erittäin uhanalainen laji on väritykseltään punainen ja keltainen. Pöllöpapukaijan harvinaisuus on, ettei se osaa lentää. Kyseessä on niin ikään painavin papukaija, joka on yli 60 senttimetriä pitkä.

Aksolotli

Aksolotli on erittäin uhanalainen salamanterilaji, joka elelee Meksikossa. Se on hyvin poikkeuksellinen eläin, koska sillä on niin sanottu vajaa yksilönkehitys. Ulkoinen kehitys jää toukkavaiheen tasolle, minkä johdosta se jää hengittämään kiduksilla.

Titicacanvesisammakko

Titicacanvesisammakko on suhteellisen suurikokoinen sammakkoeläin, joka kuuluu niin ikään uhanalaisten lajien joukkoon. Se on saanut nimensä Titicaca-järvestä, jossa se elää. Sammakossa on suhteellisen paljon nahkaa, minkä johdosta se on saanut myös muita lempinimiä. Kyseessä on niin ikään erittäin uhanalainen laji.

Nenäapina

Nenäapina eli nasalis larvatus elää Indonesian edustalla olevalla Borneon saarella. Se on saanut nimensä erittäin suuresta nenästä, joka voi olla yli 10 senttiä pitkä. Kyseessä on muiden listauksen eläinten tavoin erittäin harvinainen laji.

Lähde: BBC

Artikkelikuva: Pixabay

[mc4wp_form id="278"]