Suomessa on kaupunki- ja luontomatkailijalle tarjolla lukematon määrä erilaisia retkikohteita. Kansallispuistoja Suomessa on yhteensä 40. Näiden suojelualueiden tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä tarjota ihmisille mahdollisuus luonnosta nauttimiseen. Paikkakunta, jossa on kansallispuisto, on merkitty tähdellä*. Kuntien asukaslukumäärät ovat kesäkuulta 2020.

Alla esittelyssä kunnat, joiden nimi alkaa kirjaimella R.

Raahe

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevassa Raahen kaupungin väkiluku on 24 359 ja kokonaispinta-ala 1 888,97 km², josta merialueita 860,72 km² ja sisävesiä 12,82 km².

Nähtävyyksiä: Kastellin linnarauniot, kettukankaan konemuseo, Kiviholvisilta, Kruununmakasiinimuseo, Lampinsaaren kaivoskylä, matti Lepistön veistospuisto, Merimieskirkko, Ojalan kotiseutumuseo, Olkijoen rauhanpirtti, Pakkahuoneen museo, Pattijoen kirkko, Pattijoen metsäkirkko, Raahen kirkko, Saloisten kirkko, Saloisten kotiseutumuseo, Soveliuksen talo/Laivapatruunan koti, vanha Raahe, Vihannin kirkko, Vihannin makasiinimuseo, Wanha Apteekki.

www.visitraahe.fi

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

Raasepori

Raaseporin kaupunki sijaitsee Uudenmaan maakunnassa. Kaupungin väkiluku on 27 530, ja kokonaispinta-ala 2 354,22 km², josta merialueita 1 138,77 km² ja sisävesiä 67,15 km².

Nähtävyyksiä: Lepinjärvi, Linnatornien rauniot.

www.raasepori.fi

Raisio

Raisio sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa. Kaupungissa asuu 24 263 ihmistä ja sen pinta-ala on 50,06 km², josta 0,60 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Huhkon kartano, Krookilan kotiseutukeskus, Raision kirkko, Harkko – Raision museo, Vaskipolku.

www.raiso.fi

Rantasalmi*

Rantasalmen kunta sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa. Kunnan väkiluku on 3 363 henkilöä, ja sen pinta-ala on 925,19 km², josta 366,00 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Aikamatka – kulttuuripolku, Ateljee Villi Villa, HakoApajan Aikhituvat, Kadettinäyttely,

Linnasaaren kansallispuisto, Lintukosteikot, Luontokeskus Oskari, Osikonmäen näkötorni, Rantasalmen kirkko, Rantasalmen museo, Savon suurin viiniluola.

www.rantasalmi.fi

Ranua

Ranua sijaitsee Lapin maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu 3 743 ihmistä, ja sen pinta-ala on 3 694,79 km², josta 241,18 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Huhtasaaren vanha hautausmaa, Japanitalo, Ranuan eläinpuisto, Ranuan kirkko, Ranuan pappila- ja pitäjämuseo, Saukkojärven koulu- ja kotiseutumuseo, Savukoski, Ylimaan taistelun museopolku.

www.ranua.fi

Rauma

Rauman kaupunki on vuonna 1442 perustettu. Se sijaitsee Satakunnan maakunnassa. Kaupungin asukasluku on 39 041. Kaupungin pinta-ala on 1 110,13 km², josta 496,02 km² on maata, 13,71 km² sisävesialueita ja 600,40 km² merialueita.

Nähtävyyksiä: Hiidenkiukaat, Kiikartorni, Kirstin talo, Kodisjoen kirkko, Kotiseutumuseo, Lapin kirkko, Lapin kotiseutumuseo ja kirkkotallit, Lönnströmin taidemuseo, Otajärvi ja lintutorni, Pyhän kolminaisuuden kirkon rauniot, Pyhän Ristin kirkko, Rauman merimuseo, Rauman taidemuseo, Sammallahdenmäen pronssikautinen hauta-alue, Savenvalajan verstas, Sepän torppa, Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Tuulimylly, Vanha Raatihuone, Vanha Rauma, Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaidenäyttely.

www.visitrauma.fi

Rautalampi

Rautalampi sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan lounaisosassa. Kunnassa asuu 3 119 ihmistä, ja sen pinta-ala on 761,99 km², josta 223,03 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Delaware-patsas, Katajanvuoren alue, Kerkonkosken ja Kiesimän kanavat, Kerkonkosken kylä, Nokisenkoski, Konnekoski, Mehtiönkoski, Rastunsuon lintujärvi, Rautalammin kirkko, Rämäkkävuori.

www.rautalampi.fi

Rautavaara*

Pohjois-Savon maakunnan koillisosassa sijaitsevassa Rautavaaran kunnassa asuu 1 584 ihmistä ja sen pinta-ala on 1 235,25 km², josta 84,59 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Kiparin luonnonkelkkarata, Metsäkartano, Rautavaaran lentokeskus, Tiilikkajärven kansallispuisto.

www.rautavaara.fi

Rautjärvi

Rautjärvi sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa. Kunnan väkiluku on 3 405, pinta-ala 401,90 km², josta 50,39 km² on vesistöjä. 

Nähtävyyksiä: haukkavuori, Hiitolanjoen vesivoimalat ja teollisuushistoriallinen maisemapolku, historiallinen reservikasarmialue, Kalterijääkärin hautakammio, Kotiseutunäyttely, Museotie, Linnavuoren Pirunkirkko, Rautajärven kirkko.

www.rautajarvi.fi

Reisjärvi

Reisjärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu 2 720 ihmistä, ja sen pinta-ala on 503,34 km², josta 28,74 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Peuran polku, Reisjärven kirkko, Reisjärven kotiseutumuseo.

www.reisjarvi.fi

Riihimäki

Kantahämeen maakunnassa sijaitsevan Riihimäen asukasluku on 28 740, ja kaupungin kokonaispinta-ala on 125,55 km², josta sisävesiä 4,55 km².

Nähtävyyksiä: Kaupunginmuseo, Rautatienpuisto, Riihimäen Keskuskirkko, Riihimäen taidemuseo, Suomen lasimuseo, Suomen metsästysmuseo, Valtakunnallinen viestimuseo, Vesilinna.

www.riihimaki.fi 

Ristijärvi

Ristijärven kunta sijaitsee Kainuun maakunnassa. Kunnassa asuu 1 251 ihmistä ja sen pinta-ala on 897,94 km², josta 62,17 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Hiisjärven hiekat, Kivikylä, Möykkysenjoen kiviholvisilta, Ristijärven kirkko.

www.ristijarvi.fi

Rovaniemi

Kuva: Visitrovaniemi.fi

Rovaniemi on Lapin maakunnan maakuntakeskus. Kaupungin väkiluku on 63 032, ja pinta-ala 8 016,75 km², josta sisävesiä 435,24 km².

Nähtävyyksiä: Arktikum-tiedekeskus ja museo, Auttinköngäs, Hiidenkirnut, Häkinvaaran Kammi, Joulupukin kammari, Joulupukin pajakylä, Ice Park Finland, Kuninkaan laavu, Lapin metsämuseo, Molkoköngäs, Napapiirin Huskypuisto, Ortodoksinen kirkko, Ounasvaaran kesä- ja talvikelkkarata, Pilpanen, Pöykkölän Kotiseutumuseo, Rovaniemen luterilainen kirkko, saksalaisten sotilaiden hautausmaa, Santapark, Santasport, Somosen kirkko, Sonkakivalo, Syväsenvaaran näkötorni, Unarinköngäs.

www.visitrovaniemi.fi

Ruokolahti

Ruokolahti sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 929 ihmistä, ja sen pinta-ala on 1 219,85 km², josta 277,58 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Huuhanranta, Kellotapuli, Kemppilän Myllykoski, Kirkko ja kirkkopiha, Kolmiköytisen kalliomaalaukset, Kotiseutumuseo, Kummakivi, Ruokolahti-talo, Salpa-asema, Suvorovin kanavat, Taitotalo.

www.ruokolahti.fi

Ruovesi*

Ruoveden kunta sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 265 ihmistä, ja sen pinta-ala on 950,16 km², josta 173,18 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Helvetinjärven kansallispuisto, kautun kanava, Kotiseutumuseo ja musotie, laivaranta ja s/s Tarjanne-sisävesilaiva, Ruoveden kirkko.

www.ruovesi.fi

Rusko*

Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevassa Ruskon kunnassa asuu 6 324 ihmistä, ja sen pinta-ala on 127,90 km², josta 0,75 km² on sisävesiä. 

Nähtävyyksiä: Kurjenrahkan kansallispuisto, Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitti, Rindellin mäkitupalaismuseo ja esinemuseo, Suokullan retkeilyreitti, Vahdon lainamakasiinimuseo.

www.rusko.fi 

Rääkkylä

Rääkkylän kunta sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa. Kunnassa asuu 2 066 ihmistä, ja sen pinta-ala on 699,68 km², josta 272,07 km² on vesistöjä.

Nähtävyyksiä: Arvinsalmen lossi, Esa Pakarisen muistomerkki, Kirkkovuori-Vuoniemi, Oravinlahden kuivatusalue, Paksuniemen satama, Rääkkylän kirkko.

www.raakkyla.fi

[mc4wp_form id="278"]